Queens Park Rangers – Everton 1:1

21/10/2012 0 Od Riči

Na Loftus Road byl k vidění zápas plný nepřesností, který fotbalového fanouška příliš neuspokojil. Konečná remíza 1:1 je spravedlivým výsledek.

Zraněného Marouaneho Fellainiho nahradil Vic Anichebe, na hrotu přesto nastoupil jen Jelavić, Nigerijec hrál pravého záložníka, podhrota Pienaar a vlevo Mirallas. Do základní sestavy se vrátil na úkor Heitingy Sylvain Distin, na lavičce náhradníku se potom objevil novic Thomas Hitzlsperger.

Skóre se měnilo již ve 2. minutě, Everton kopal roh, Julio César míč odvrátil na Davida Hoiletta, který proběhl celé hřiště a jeho tečovaná střela od Bainese zapadla do sítě – 1:0. V 6. minutě Howard při malé domů podklouzl, jeho odkop skončil těsně za vápnem a z následné akce nebezpečně centroval Traore. Nikoho ale nenašel.

V 16. minutě kopali Toffees trestný kop z 27 metrů, César se Jelavićovým pokusem překvapit nenechal. Na druhé straně po standartní situaci Granera hlavičkoval nad bránu Nelsen.

Dlouho se nic nedělo, hráči na obou stranách jakoby míč překážel. Ve 33. minutě však Pienaar ideálně našel trestným kopem osamoceného Distina, jehož hlavička se odrazila od tyče do zad Césara a do brány – 1:1. Za dvě minuty přišla další nebezpečná hlavička, z rohového kopu Jagielka trefil břevno.

V 41. minutě po křidelní akci Zamora připravil ve vápně nadějnou pozici Hoilettovi, ten však hodně mimo prostor tří tyčí.

V 51. minutě Diakité po individuální akci našel ve vápně Parka, kterého gólovou střelu skvělým skluzem zablokoval Jagielka.

V 61. minutě Pienaar fauloval za žlutou kartu Bosingwu, a protože už jedno žluté napomenutí měl, odešel předčasně do kabin a připravil se o Merseyside derby.

Po Mirallasově tečované střele kopal Everton v 70. minutě roh, Distin vrátil balon ze zadní tyče před bránu, kde zblízka Jagielka trefil Césara.

Patnáct minut před koncem zápasu se Howard úspěšně natahoval po přízemní střela Hoiletta, Granero při dorážce nezasáhnul svatyni Blues. V další šanci proti střídajícímu Cissému včasným výběhem zakročil americký brankař.

V 81. minutě se Hoilett po kličce do středu hřiště hbitě uvolnil a Howard měl plné ruce práce s křiznou střelou. Po chvilce Taarabt z trestného kopu minul bránu.

V závěru si vytvořil QPR nebezpečnou situaci kolem branky Evertonu, akci však ukončil dalším povedeným zákrokem Jagielka, dnešní muž zápasu.

Branky: 2. David Hoilett – 33. Júlio César (vl.)
ŽK: 67. Samba Diakité, 90+4. Esteban Granero – 54. Steven Pienaar
ČK: 61. Steven Pienaar po 2 ŽK
Queens Park Rangers: Júlio César, Armand Traoré (72. Nedum Onuoha), Ryan Nelsen (84. Anton Ferdinand), José Bosingwa, Stéphane Mbia, Samba Diakité, Ji-Sung Park, Esteban Granero, Adel Taarabt, David Hoilett, Bobby Zamora (71. Djibril Cissé)
Everton: Tim Howard, Leighton Baines, Phil Jagielka, Sylvain Distin, Seamus Coleman, Phil Neville, Leon Osman, Steven Pienaar, Kevin Mirallas, Nikica Jelavić (83. John Heitinga), Victor Anichebe (54. Steven Naismith)
Rozhodčí: Jon Moss
Diváci: 17 959