Osman v Albion vždy věřil

13/11/2012 0 Od Riči

Leon Osman se nikdy nevzdal naděje objevit se v reprezentaci Anglie. A ke splnění svého snu je aktuálně velmi blízko, ve 31 letech se připravuje na debutový start za Albion.

Roy Hodgson povolal pro středeční přátelské utkání ve Švédsku několik mladých noviců a… Osmana. „Stále jsem věřil, že můj čas ještě přijde. Jako Angličan toužíte už od útlého chlapeckého věku reprezentovat svou zem. Přestal jsem sice pokaždé v nominaci hledat své jméno, ovšem nikdy jsem nevzdal šance.“

Radostnou novinu se Ossie dozvěděl ve čtvrtek od Davida Moyese: „Byli jsme na tréninkovém hřišti a najednou se začal shromažďovat na trávníku dav zaměstnanců. Manažer si nás zavolal do kruhu a oznámil nám mé povolání do reprezentace. Okamžitě mi všichni začali gratulovat, svědit mě na hlavě a dávat mi rány do ledvin. Hezký moment.

V mé kariéře se děje mnohé opožděně, na klubové scéně jsem debutoval v 21 letech a pravidelně jsem se probojoval do týmu až o dva roky později, proto mě současná situace nepřekvapuje. Cítím se dobře, po fotbalové stránce si nemohu stěžovat. Dostalo se mi uznání za moje výkony v Evertonu, s čímž jsem spokojen,“ prozradil Osman.

S radostí ze svého spoluhráče se veřejně pochlubil Leighton Baines. Osman doplnil v anglické reprezentaci již stálé členy z Evertonu Phila Jagielku a právě Bainese.

„První pozvánka do národního mužstva s sebou přináší menší obavy, ovšem Ossie dle mého zůstane v klidu a určitě mu s Jagsem budeme nápomocní. S Ossiem teď v reprezentaci tvoříme menší gang. Všichni věří v jeho první start, zaslouží si ho. Prožil parádní sezónu, udržel si stálou výkonost, takže se dočkal odměny. Musel čekat dlouhou dobu a někdo se mohl podivovat, proč pozvánka nepřišla dříve, on je však profesionál.

Manažer si mě a Jagse zavolal, než jeho nominaci všem oznámil a naznačil nám, že je tu šance na jeho povolání. Nikomu jsme to ale nemohli prozradit, nic nebylo stoprocentní.

Když David Moyes poté přede všemi informoval o Ossiem a reprezentaci, ocitli jsme se v sedmém nebi. Albion si zasloužil, je šikovný na míči, skvělý v přihrávání a celkem gólově produktivní. Určitě má talent, aby se v národním týmu udržel dlouhodoběji. Leon nikdy nebude plnit novinové titulky, ovšem lidé by si měli uvědomit jeho přínos pro tým.“