Everton – Norwich City 1:1

25/11/2012 0 Od Riči

Toffees po neúspěchu v Readingu reperát proti Canaries nesložili. Nadějně rozehraný zápas nedotáhli do vítězného konce, když si nechali vyrovnávací branku vstřelit v samém závěru.

Hned dvě změny provedl v základní sestavě David Moyes, Sylvain Distin nahradil Colemana, takže Jagielka se přesunul ze stopera na pravého obránce. Bryan Oviedo poprvé od úvodní minuty nastoupil v lize, místo mu uvolnil vykartovaný Fellaini.

Toffees začali aktivně, Leon Osman se dobře uvolnil na hranici velkého vápna a obstřelem těsně minul branku. Ve 12. minutě Hitzlsperger přesným pasem uvolnil Ovieda, který předložil Naismithovi před bránu jasnou gólovku – 1:0. Povedená akce.

V další pěkné kombinaci Baines samostatně pronikal, narazil si s Pienaarem a křižnou ranou protáhnul Ruddyho. Dorážející Osman nezachoval chladnou hlavu, míč špatně trefil, a tak přestřelil.

Ve 24. minutě se osmělil také Norwich, jeho kapitán Grant Holt se štěstím prokličkoval do nadějné pozice, koncovka mu ale vůbec nesedla. Na druhé straně se míč na hranici šestnáctky opět dostal k Osmanovi, který pálil nevýrazně doprostřed brány. A o pár minut Angličan pálil stejným neškodným způsobem.

Jestliže v první půli měl více ze hry Everton, v druhé části to lze říci o hostech. Nejprve Howard zasahoval proti trestnému kopu Pilkingtona. Po rychlé kombinace prostřelil z úhlu Howarda Snodgrass, Distina však stál připravený na brankové čáře.

Čtvrthodinu před koncem se zaskvěl Baines, skvělým sólem proklouzl obranou Norwiche, reflexivním zakončením zabránil gólu až Ruddy. Rozhodnout mohl také Naismith, jehož vysunul za obranu Oviedo. Skot však nikým neatakován pokazil přihrávku na Jelaviće čekajícího před bránou.

Pilkingtonova hlavička kýžené vyrovnání svěřenců Chrise Hughtona ještě nepřinesla, jenže v 90. minutě si na přetažený Garridův trestný kop naskočil Bassong a překonal Howarda – 1:1.

Branky: 12. Steven Naismith – 90. Sebastien Bassong
ŽK: 68. Bradley Johnson, 87. Javier Garrido, 88. Alexander Tettey
Everton FC: Tim Howard, Phil Jagielka, John Heitinga, Sylvain Distin, Leighton Baines, Steven Pienaar, Steven Naismith (90. Apostolos Vellios), Thomas Hitzlsperger, Bryan Oviedo, Leon Osman, Nikica Jelavić
Norwich City: John Ruddy (82. Mark Bunn), Steven Whittaker, Sebastien Bassong, Ryan Bennett, Javier Garrido, Bradley Johnson, Alexander Tettey, Robert Snodgrass (89. Simeon Jackson), Wes Hoolahan (75. Steve Morison), Anthony Pilkington, Grant Holt
Rozhodčí: Mike Jones