Everton – Arsenal 1:1

28/11/2012 0 Od Zaschrona

Nerozhodný výsledek se pomalu ale jistě stává velkým kamarádem Evertonu. Remíza 1:1 s Arsenalem ze čtrnáctého kola je v letošní sezóně celkově sedmá.

Hned tři návraty do základní sestavybyly k vidění, po jednozápasovém trestu opět nastoupil Marouane Fellaini a po delší době od úvodu hráli uzdravení Tony Hibbert a hlavně Darron Gibson. Této trojce uvolnili místo Heitinga, Oviedo a Hitzlsperger.

Skóre se měnilo už v první minutě, Ramsey posunul na Walcotta, který křižnou a tečovanou střelou překonal Howarda – 0:1. Everton se snažil odpovědět, soupeře nepouštěl k míči a vytvořili si dvě šance, obě však mířily na připraveného Szczesnyho, nejprve Fellainiho hlavička z rohu a následně nevýrazná střela Gibsona.

Ve 24. minutě se dostali po delší době k ohrožení také Gunners, Vermaelen pálil z trestného kopu, Howarda jeho nepříliš umístěná rána nepřekvapila.

Ve 27. minutě Pienaar obral o balon Sagnu v nebezpečném prostoru, z čehož těžil Fellaini. Belgičan po dobrém zpracování z dálky levou nohou rozvlnil síť – 1:1.

Ke konci poločasu se dvakrát zahrozil Jelavić, nejprve ho po chybné rozehrávce Arsenalu v zakončení zastavil až skluzujucí Sagna. Poté se na hranici vápna nádherně obtočil kolem Mertesackera, jenže jeho dělová střela šla nad břevno. Hosté v poslední třetině první půle působili aktivněji, do gólové příležitosti se ale nedostali, jenom Cazorla při svém pokusu vůbec neseřídil svá mířidla.

Ve 48. minutě spolu na levé straně zakombinovali Baines s Pienaarem, akce skončila střelou druhého jmenovaného do boční sítě. Do zakončení si dvakrát nabíhal Naismith, pokaždé byl ovšem zablokován.

Jihoafričan v 57. minutě zaměstnal z úhlu polského brankaře, možná měla ale přijít přihrávka na lépe postavené spoluhráče. Z rohu ihned i Distin vyzkoušel reflexy Szczesnyho.

Po hodině hry nevyšel Fellainimu obstřel, pro brankaře snadná práce. Proběhlo také první střídání, podle očekávání odešel Naismith, jehož nahradil Oviedo. V 64. minutě se Goodison Park dožadoval penalty po souboji Artety a Pienaara, bývalý Evertonian zastavil Pienaara, přestože se nedotkl míče.

V 67. minutě hlavičkoval nad bránu po Walcottově centru Giroud. Dělovkou se prezentoval Cazorla, Howard ji vyrazil. Na druhé straně se méně povedenou střelou představil Hitzlsperger, ten nahradil zatím plně fyzicky nepřipraveného Gibsona.

V 78. minutě Jelavić trestným kopem z 27 metrů lehce protáhl golmana.

V nastavení nastal po Hibbertově centru závar ve vápně Gunners, Szczesny vyběhnul z brány, avšak Pienaar nenašel pasem Jelaviće, skóre se již tak neměnilo.

Branky: 27. Marouane Fellaini – 1. Theo Walcott

ŽK: 30. Darron Gibson, 70. Bryan Oviedo – 20. Kieran Gibbs

Everton FC: Tim Howard, Tony Hibbert, Leighton Baines, Phil Jagielka, Sylvain Distin, Darron Gibson (73. Thomas Hitzlsperger), Steven Naismith (62. Bryan Oviedo), Leon Osman, Steven Pienaar, Nikica Jelavić, Marouane Fellaini

Arsenal FC: Wojciech Szczęsny, Bakari Sagna, Per Mertesacker, Thomas Vermaelen, Laurent Koscielny (4. Kieran Gibbs), Mikel Arteta, Jack Wilshere, Theo Walcott, Aaron Ramsey (80. Gervinho), Olivier Giroud, Santi Cazorla (90. Francis Coquelin)

Rozhodčí: Michael Oliver  Diváci: 37 141