9. sraz fanoušků anglického fotbalu

09/12/2012 0 Od Riči

Také na devátém srazu fanoušků anglického fotbalu měla naše komunita českých Evertonians zastoupení. Ve fotbalovém turnaji dokonce společně s příznivci Chelsea skončila na třetím místě.

Zimní turnaj se letos konal v Praze a na rozdíl od letního, šlo o jednodenní akci. Někteří nadšenci však přijeli do hlavního města už večer před srazem.

Samotný sraz začal v sobotu dopoledne fotbalový turnajem. Celkem se poskládalo sedm týmů rozdělených do dvou skupin. V „A“ bojovaly celky Premierleague.cz, Sunderlandu, Tottenhamu a Liverpoolu. V „B“ potom tři mužstva: Blues, NewGun a Manchester United. Jelikož se hrálo systém se čtyřmi hráči v poli a jedním brankařem, a my jsme z Evertonu přijeli čtyři (Fip, Meňa, Javor, Riči), byli jsme sloučeni s fanoušky Chelsea o stejném počtu do týmu Blues.

Z obou skupin postupovali do semifinále první dvě mužstva, my jsme zahájili turnaj proti ManUtd, který se netajil ambicemi na vítězství. Po dvou trefách Ričiho a jedné Santiho z Chelsea jsme drželi nadějný výsledek 3:2, o nějž jsme ale v poslední minutě přišli.

V druhém utkání proti NewGunu (mix Newcastlu a Arsenalu) jsme rovněž vedli, dokonce 2:0. Skóre otevřel Fip a následně po jeho akci si protivníkův brankař srazil míč do vlastní sítě (gólman vyznával barvy LFC a asi příliš sledoval, jak chytá Pepe Reina). Jenže i tentokrát jsme propadli v závěru a nechali NewGun vyrovnat. Dva body za dvě remízy nám stačili k postupu z druhého místa do semifinále, kde se nám do cesty postavil vítěz A-skupiny mix PremierLeague.cz. V bojovném střetnutí nás poslal do vedení Fip, zkušený soupeř však vzápětí vyrovnal a o svém postupu do finále rozhodl v pokutových kopech.

Na nás zbylo klání o 3. místo, o to jsme se střetli s fanoušky Sunderlandu. Po gólu sympatizanta Chelsea a Ričiho jsme se hodně přiblížili výhře, bohužel jsme opět neudrželi vedení a Sunderland na 2:2 vyrovnal v posledních vteřinách. V pokutových kopech jsme mířili přesněji, a tak Javor proměněnou penaltou v předposlední sérii rozhodl o našem triumfu a celkovém 3. místě. Turnaj vyhrál ManUtd.

Fotbal však při podobných srazech nepatří k hlavním náplním, důležitější je po delší době se opět setkat a pokecat, proto jsme se skoro všichni účastníci srazu večer přesunuli do restaurace.

Organizátorům akce samozřejmě patří poděkování.