Přestup Fera se ruší

30/01/2013 0 Od Riči

Nadšení z prvního lednové posily brzy opadlo. Oficiální stránky Evertonu potvrdili, že došlo k ukončení kontaktu s FC Twente, Leroy Fer tak zůstává v Holandsku.

Oba celky se dříve dohodly na podmínkách přestupu, po událostech z posledních 24 hodin se však celý transfer ruší. Mluvčí Toffees k tomu prozradil pouze následující: „Jsme zklamáni, protože jsme nedotáhli přestup do konce. Musíme ale vždy zvažovat, co je pro Everton a jeho fanoušky nejlepší. V tomto případě tomu tak nebylo. David Moyes a jeho kolegové stále hledají příležitosti, jak posílit tým, než se zavře přestupové okno.“

Podle různých zdrojů Fer neprošel zdravotní prohlídkou kvůli problémům s kolenem, Everton chtěl na základě toho změnit cenu transakce, závisela by na hráčových startech, s čímž Twente nesouhlasilo.

Everton opouští Anton Forrester. Osmnáctiletý útočník zadarmo odchází do druholigového Blackburnu Rovers. Rodák z Liverpoolu uspěl na testech v Ewood Parku a vysloužil si kontrakt do roku 2015.

Forrester, kterému po sezóně měla vypršet smlouva, se připojil k Evertonu ve věku devíti let. Prošel si všemi mládežnickými kategoriemi, letos nastupoval v U21. Toffees si aspoň vydobyli určité procento z dalšího hráčova prodeje.