Everton – Reading 3:1

03/03/2013 0 Od Riči

Po třech ligových kolech Everton dokázal zvítězit. Po povedeném výkonu zdolal Reading, dojem ze zápasu ale kazí zranění Phila Jagielky.

Reprezentační stoper odešel ze hřiště už v páté minutě po zbytečném zákroku Le Fondreho. Podle Davida Moyes bude Jagielka chybět nejspíše několik týdnů, jeho poraněný kotník si vyžádá operaci. Kost zasažena nebyla, bude ale potřeba sešít ránu. V utkání nahradil zastupujícího kapitána Johny Heitinga, který si tak i v nejbližší době zahraje. Na šanci však čeká také mladý Shane Duffy.

Do střetnutí nemohl kvůli zranění naskočit Tim Howard, Američan ukončil sérii odehraných ligových zápasů v řadě na čísle 210. K překonání klubového rekordu Nevilla Southalla mu chyběly pouze tři duely. V bráně v Premier League se tak poprvé od příchodu v létě roku 2010 objevil Ján Mucha a vedl si dobře.

Videoreport naleznete zde.

Branky: 42. Marouane Fellaini, 59. Steven Pienaar, 66. Kevin Mirallas – 84. Hal Robson-Kanu
ŽK: 44. Seamus Coleman – 2. Adam Le Fondre
Everton FC: Ján Mucha, Leighton Baines, Phil Jagielka (5. John Heitinga), Sylvain Distin, Seamus Coleman, Darron Gibson, Nikica Jelavić, Kevin Mirallas, Leon Osman (75. Victor Anichebe), Steven Pienaar (82. Thomas Hitzlsperger), Marouane Fellaini
Reading FC: Stuart Taylor, Alex Pearce, Adrian Mariappa, Ian Harte, Stephen Kelly, Mikele Leigertwood, Joel McAnuff, Jimmy Kébé (19. Hal Robson-Kanu), Hope Akpan, Adam Le Fondre, Noel Hunt (75. Nick Blackman)
Rozhodčí: Athony Taylor
Diváci: 35 244