FA Cup Preview: Everton – Wigan Athletic

09/03/2013 0 Od Riči

Evertonu stojí před branami Wembley soupeř k poražení. Jak jinak vystihnout danou situaci, v níž Toffees ve čtvrtfinále FA Cupu hostí o záchranu bojující Wigan?

Všichni Evertonians se již nemohou dočkat času soboty po obědě, někteří zápasu dokonce přidávají přívlastek “sezóny“. Ať je to nadnesené nebo ne, je jasné, že pokud by Wigan ve čtvrtfinále vyřadil EFC, šlo by o velké zklamání.

Toffees sice ještě bojují v lize o místenky do Champions League, ovšem naděje na milionářskou soutěž se zdá být pouze matematická. A tak se logicky věří v úspěch v poháru, jelikož ten lepší klub z Merseyside se neradoval ze zisku trofeje od roku 1995.

Wigan v lize zápasí o záchranu, i jeho manažer Roberto Martínez v týdnu odsunul FA Cup na druhou kolej. Zachovat si status týmu Premier League je pro Latics důležitější, proto se u Latics můžeme dočkat šetření hráčů základní sestavy.

Naopak úvodní jedenáctka domácích dává jasné obrysy. Phil Jagielka z ní vypadl kvůli zraněnému kotníku, jeho náhrada bude téměř jistě Johny Heitinga. Jags by měl absentovat do konce března. Další šance v bráně se dočká Ján Mucha, jelikož Tim Howard má zlomené kůstky v zádech. David Moyes odhaduje dobu léčení na čtyři týdny. Jenže například Fabricio Coloccini z Newcastlu s podobným zraněním bude marodit sedm týdnů a u Američana komplikuje proces rekonvalescence jeho post, jelikož jako brankař namáhá záda různými pády a skoky více. Jedinou otázkou pro sobotu tak zůstává, kdo se objeví na hrotu útoku. Rozhodne se mezi Vicem Anichebem a Nikicou Jelavićem, který v lize neskóroval 838 minut.

V Premiership se už letos oba týmy střetly dvakrát, po remíze 2:2 ve Wiganu Everton v odvetě na Boxing Day nemastným výkonem zvítězil 2:1.

Co: Everton FC – Wigan Athletic FC, čtvrtfinále FA Cupu
Kdy: 09.03.2013 od 13:45 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool (kapacita: 40 157)
Rozhodčí: Kevin Friend