Liverpool Echo: Moyes po sezóně do Schalke

01/04/2013 0 Od Riči

To, čeho se drtivá většina Evertonians obávala, se pravděpodobně stane skutečností. Podle Grega O´Keeffa z Liverpool Echo David Moyes kývnul na nabídku německého klubu.

O´Keeffe je fanouškem Toffees a často přináší zaručené zprávy z Goodison Parku rychleji než ostatní. Nyní přichází s novinkou ohledně budoucnosti Davida Moyese.

Skotovi po sezóně skončí v Evertonu smlouva. Dříve se sice několikrát nechal slyšet, že rozhodnutí o svém osudu nechá až po konci ročníku, nabídka vést konkurenceschopný tým v Evropě ho ale pravděpodobně přesvědčila změnit plány. Schalke podporuje bohatý ruský Gazprom, a tak Moyes zcela jistě dostane kýžené finanční prostředky, kterých se mu v Evertonu nedostávalo.

Vedení Schalke v prosinci odvolalo trenéra Huuba Stevense, jelikož nesplnil požadavky klubu, přestože v Lize mistrů postoupil do osmifinále. Stevense nahradil dočasně do konce sezóne trenér gelsenkirchenského mladežnického výběru do 17 let Jens Keller. Moyes se netajil obdivem k německému fotbalu, v zimě ostatně vyjádřil touhu působit v tamější Bundeslize.

K oficiálnímu potvrzení by mělo dojít během zítřejší dne, aspoň tak tvrdí O´Keeffe.