Coyle: Koné chce do Evertonu

02/07/2013 0 Od Riči

S začátkem července se otevřelo přestupové období, v jehož úvodu by mohl na Goodison Park přijít Arouna Koné, aspoň tak tvrdí manažer Wiganu Owen Coyle.

Útočník z Pobřeží Slonoviny přestoupil k Latics v loňském létě ze španělského Levante, v Premier League nastřílel jedenáct branek. Nyní po sestupu Wiganu by rád zůstal v elitní anglické soutěži a do Evertonu ho nejspíše žene představa spolupráce s manažerem Robertem Martínezem.

„Na základě názorů jeho agenta preferuje Everton. Není žádným tajemstvím, že Aroune Koné pravděpodobně tento týden odejde. Dostali jsme za něj několik nabídek.

Nevidím to jako problém, opustí nás s naším požehnáním. Jestliže touží hrát jinde, je pro mě nepotřebný,“ řekl Coyle pro BBC Radio 5.

Everton mezitím oznámil odchod tří trenérů do Manchesteru United, Steve Round, Chris Woods a Jimmy Lumsden zamířili za Davidem Moyesem.

Round se stane Moyesovým asistentem, v této funkci působil u Toffees od roku 2008. Woods se ujme tréninku brankařů, do Evertonu ho přivedl v roce 1998 Walter Smith. A zkušený Lumsden, s nímž se Moyes zná už z Prestonu, bude vést přípravu A-týmu.