Další posilou Deulofeu

10/07/2013 0 Od Meňa

Z roztrženého pytle nových tváří se sype další. Tentokrát si Roberto Martinez na roční hostování přivedl mladičkého Gerarda Deulofeua z Barcelony.

Devatenáctiletý útočník je odchovancem věhlasné barcelonské akademie a loňskou sezonu odehrál v barcelonském B týmu, kde v 33 zápasech nasázel 18 branek. Podle Roberta Martineze jde o klenot mezi mladými španělskými fotbalisty.

„Je to diamant španělského fotbalu, má ohromný talent a mám radost, že další krok v jeho kariéře povede do Evertonu. Je to mladý muž s velkým potenciálem být hvězdou a evertonská rodina je pro něj dokonalé prostředí. Vřelost a trpělivost je přesně to co potřebuje k dosažení svého potenciálu. Víme, že o něj stálo mnoho špičkových klubů z celé Evropy, takže je fantastické, že se připojí k nám,“ mne si ruce boss.

Do seniorského týmu Barcy byl Deulofeu poprvé povolán v roce 2011, do soutěžního zápasu však poprvé naskočil teprve v minulé sezoně. Díky působivým výkonům v béčku mu ale i jen pár odehraných seniorských minut začátkem léta v Barceloně vysloužilo novou dlouhodobou smlouvu. Talentovaný mladík si prošel i španělskými reprezentačními týmy do 17, 19, 20 a 21 let a zúčastnil se také letošního mistrovství světa hráčů do dvaceti let.