Pátý sraz československých Evertonians

13/07/2013 0 Od Meňa

Již čtyři roky si Evertonians z našich luhů a hájů dávají v létě pravidelné dvoudenní dostaveníčko. Ani letošek nebude výjimkou.

Zatím pokaždé se červencový sraz pořádal v Moravské Třebové, kde se o perfektní organizaci a program staral Pepa. Změna je ale život, cejch pořadatele pro tentokrát přebírám já, takže výroční pátý sraz se přesouvá o nějákých 40 kilometrů jižněji do Boskovic, jedenáctitisícového jihomoravského města, kde se doufejme k všeobecné spokojenosti podaří navázat na skvělé akce v Moravské Třebové. A kdy? Pátek až neděle 19. – 21. července.

Dopředu je pro účastníky to nejpodstatnější asi doprava na místo. Pro toho, kdo nepřijede po vlastní ose, je ideálním řešením vlak. Většina rychlíků zastavuje ve Skalici nad Svitavou, asi 5 km od Boskovic, odkud do města jezdí motorák, případně častý autobusový spoj.

Po odpoledním/podvečerním příjezdu přijde na řadu ubytování. Už ve fóru jsem zmínil, že v Boskovicích je ubytování poměrně drahé, naštěstí se ale podařilo zarezervovat možná cenově nejdostupnější penzion ve městě, který se nachází v místním sportovním areálu. Ceník zde. Jediným mínusem je, že v okolí se nenachází žádná samoobsluha nebo potraviny, což by ale neměl být nepřekonatelný problém. Rezervovány jsou dva čtyřlůžkové pokoje, přičemž účastníků je zatím sedm, takže ještě máme rezervu, případně by neměl být problém pro další případné zájemce další lůžka přiobjednat. I tady ale samozřejmě platí čím dřív, tím líp.

Program bych nerad dopředu plánoval, to se uvidí podle všeobecného rozpoložení, velikosti opice a nejspíš také počasí. Po příjezdu a ubytování je ale možnost si zahrát fotbálek na hřišti s umělým povrchem, případně i jiný sport, na místě je dostupné třeba i vybavení na tenis. Večer naše kroky povedou klasicky do některé z hospod. Vyvrcholením srazu bude sobotní večer. Na naší zahradě bude přichystaná velká grilovačka, takže se bude jíst a pít co hrdlo ráčí 🙂 Snad jen nebude zlobit počasí.

Potvrzenými účastníky jsou jako vždy Riči, Fip, Javor, Pepa a Everton1878. S radostí ale poznáme i nové tváře, sraz by to jedině vylepšilo.

Kdy: 19. – 21. července
Kde: Boskovice