5. sraz minulostí

22/07/2013 0 Od Riči

Po čtyřech úspěšných srazech českých a slovenských fanoušků Evertonu konaných v Moravské Třebové jsme na popáté zakotvili v Boskovicích a opět prožili příjemný víkend.

Štafetu s organizací převzal po Pepovi spoluzakladatel naší stránky Meňa, který nás pozval do svého bydliště v Boskovicích nedaleko Brna. Jako první dorazil v pátek odpoledne Fip, což nám patřičně stihl ihned po příjezdu připomenout vítězoslavnou SMSkou. S Javorem jsme se oproti němu ale zpozdili jen o dvě hodiny. Po šťastném shledání jsme zamířili do předem zarezervované ubytovny, v pátek jsme se dostali na počet jen čtyř lidí.

A co následný večer? Meňa nás provedl místními hospůdkami a historickými památkami, popíjeli jsme a debatovali o všem možném, zahráli si stolní fotbálek, šipky, něco zazpívali, pohádali se u názvu stromu a hlavně odpovídali na záludné otázky „Mr. Know-It-All“ Javora (samozřejmě myšleno v dobrém :-)) Když jsme se dostali na ubytovnu v ranních hodinách, Meňa s Fipem se rozhodli jít zchladit a vystřízlivět na městské koupaliště hned vedle našeho přechodného domova. Stačilo překonat nižší plot a koupaliště nám patřilo. Zatímco Meňa s Fipem si nečekané zpestření nemohli vynachválit, já se jenom rychle smočil a upaloval spát do pokoje, v němž už poctivě zařezával Javor.

V sobotu jsme pochopitelně vstali až k obědu. Po občerstvení jsme se rozhodli zdolat hrad Boskovice, situovaný výše nad městem. Po Meňové zkratce strmějším terénem jsme ho úspěšně dobyli, brzy jsme však upalovali zpátky do centra, protože jsme vyčkávali poslední účastníky. Pepa přijel se svými dvěma jedenáctiletými syny dvojčaty, kovanými Evertonians, a gargy svůj slib z výjezdu ve Vídni zúčastnit se dodržel.

V osmi lidech jsme si zahráli fotbálek, výsledek si už ani nepamatuji, nebyl ani podstatný. Oba týmy se především soustředili po vzoru stylu hry Roberta Martíneze držet míč na kopačkách a krátkými přihrávkami kombinovat.

Večer nám přichystal Meňa na zahradě perfektní grilování s dostatkem jídla a pití. Bohužel právě ten dostatek pití mi poněkud zamlžuje paměť. Přes určité problémy jsme se však bavili, vydechnout nás zase nenechával svými hádankami Javor, testování jsme byli z fotbalu, hokeje, NFL, hudby, filmu.

V neděli ráno po pár hodinách spánku jsme museli vyklidit pokoje a poté jsme se rozjeli do svých domovů. Nezbývá dodat než: Meňo, díky!

Fotky zde.