Everton – Tottenham Hotspur 0:0

03/11/2013 0 Od Riči

Zápas dvou rozdílných poločasů příliš fotbalové krásy nenabídl, skončil bezgólovou remízu. Ani jedno mužstvo tak nevyužilo šanci posunout se na druhou příčku tabulky.

Roberto Martínez upřednostnil v základní sestavě na úkor Rosse Barkleyho Leona Osmana, jinak ponechal stejný tým jako před týdnem.

První půle byla ze strany Evertonu strašná, hráči v modrých dresech si nedokázali vytvořit jedinou fotbalovou akci, kazili lehké přihrávky a chyběla jim i bojovnost. Spurs však neschopnosti svého soupeře využít nedokázali, přestože měli velkou převahu.

Utkání začaly dalekonosné střely Sandra a Townsenda, které stejně jako hlavička Soldada výraznější ohrožení neznamenaly. Howard musel likvidovat přímý kop Walkera, z dálky potom štěstí zkoušel Lewis Holtby. Souboj Colemana a aktivního Vertonghena ve vápně sudí Friend neodpískal jako penaltový, přestože tak učinit mohl. Branku hostů se pokusil z Everton ohrozit jenom Osman, jeho rána ale postrádala přesnější parametry.

Po přestávce vyběhl na hřiště zcela jiný Everton, přenost na kopačkách sice stále často pokulhávala, byla však vidět snaha změnit výsledek. Jenže Tottenham bránil výborně, Mirallase při brejku zablokoval Chiricheş a Pienaara pro změnu Dawson.

Vertonghen s Coleman si vyměnili role z prvního poločasu, když tentokrát fauloval ve vápně Belgičan. Seamus Coleman na zem nespadl, rozhodl se akci dohrát, nakonec střílel mimo. Možná kdyby se poroučel k zemi, rozhodčí by našel odvahu odpískat pokutový kop.

V největší šanci Blues po McCarthyho centru Lukaka perfektně odstavil pozičně Dawson a znemožnil mu přesnější zakončení. Poté tvrdě těsně nad pálil střídající Barkley.

Goodison ztichnul v 78. minutě, Lukaku nechtěně trefil kolenem vyběhnutého Llorise do hlavy. Francouzský brankař sice ztratil vědomí a byl ošetřován, utkání ovšem odchytal. Brzy zneškodnil povedenou individuální akci další čerstvého muže, Deulofea.

V devítiminutovém nastavení se probudil Tottenham, Sigurdsson vyzkoušel pozornost Howarda a Eriksenova střela neprošla obrannou Toffees. Diváci proto branku neviděli.

Highlights naleznete na oficiálních stránkách.

Žk: 10. Tim Howard, 17. James McCarthy, 48. Kevin Mirallas, 78. Romelu Lukaku – 68. Paulinho
Everton FC: Tim Howard, Séamus Coleman, Phil Jagielka, Sylvain Distin, Leighton Baines, Gareth Barry, James McCarthy, Leon Osman (63. Ross Barkley), Steven Pienaar, Kevin Mirallas (63. Gerard Deulofeu), Romelu Lukaku (86. Nikica Jelavić)
Tottenham Hotspur: Hugo Lloris, Kyle Walker, Michael Dawson, Vlad Chiricheş, Jan Vertonghen, Sandro (61. Moussa Dembélé), Paulinho, Andros Townsend, Lewis Holtby (86. Christian Eriksen), Aaron Lennon (69. Gylfi Sigurdsson), Roberto Soldado
Rozhodčí: Kevin Friend
Diváci: 38 378