Arsenal – Everton 1:1

08/12/2013 0 Od Riči

I v dalším povedeném a nervy drásajícím střetnutí v tomto týdnu nevyšel Everton naprázdno, cennou remízu z Emirates zařídil v 84. minutě střídající Gerard Deulofeu.

Toffees v nezměněné sestavě svého soupeře od první minuty zaskočili, dobře kombinovali a častěji drželi míč na kopačkách, jenže převahu nedokázali zužitkovat v gól, či vůbec nadějnější příležitost. Akce Mirallase a Colemana postrádaly přesnost.

Arsenal se probral v závěru poločasu a hned prověřil Howarda, ten se vyznamenal proti Aaronu Ramseymu a Olivieru Giroudovi. Také po přestávce se o slovo hned přihlásil ligový lídr, povedenou kombinaci Özila s Wilsherem zakončil Cazorla slabou hlavičkou do prostoru brankaře.

Everton odpověděl rychlým a pěkným protiútokem, na jehož konci po Barkleyho přiťuknutí Pienaar poprvé v utkání zaměstnal Szczęsnyho. A hra se opět přesunula na druhý konec hřiště, Howard vyrážel Ramseyho pokus z úhlu.

Výborně se prezentoval Barkley, reprezentačního trenéra Roye Hodgsona v hledišti určitě zaujal, po nedorozumění v defenzivě Gunners mu potom gólovou radost překazila jen přesněji umístěná střela než doprostřed brány. Flaminimu i Mirallasovi následně chybělo k dokonalosti několik decimetrů, střelecká smůla tak ustala až v 80. minutě. Walcott hlavičkou posunul do prostoru malého vápna přesné Rosického přenesení hry, Giroud promáchl a Özil zblízka už prostě musel skórovat – 1:0.

Naštěstí Roberto Martínez zvedl z lavičky barcelonský talent, který se ukázal v plné kráse po čtyřech minutách na hrací ploše. V pokutovém území si Deulofeu zpracoval centr, rychle se uvolnil a ranou netradiční trajektorie vyrovnal – 1:1.

V závěru se oba týmy dostaly do poslední šance, proti Lukakovi zachraňoval včasným vyběhnutím Szczęsny a pro změnu domácí bombarďák Giroud v posledních vteřinách dalekonosnou střelou hlasitě zazvonil na tyč.

Highlights naleznete na oficiálních stránkách nebo zde.

Branky: 80. Mesut Özil – 84. Gerard Deulofeu
ŽK: 43. Gareth Barry, 61. James McCarthy, 77. Tim Howard, 89. Gerard Deulofeu
Arsenal FC: Wojciech Szczęsny, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Carl Jenkinson, Kieran Gibbs, Mikel Arteta, Jack Wilshere (68. Mathieu Flamini), Mesut Özil, Aaron Ramsey (68. Tomáš Rosický), Santi Cazorla (68. Theo Walcott), Olivier Giroud
Everton FC: Tim Howard, Phil Jagielka, Bryan Oviedo, Sylvain Distin, Séamus Coleman, Kevin Mirallas (80. Gerard Deulofeu), James McCarthy, Gareth Barry, Ross Barkley (90+3. Steven Naismith), Steven Pienaar (71. Leon Osman), Romelu Lukaku
Rozhodčí: Howard Webb
Diváci: 60 001