FA Cup Preview: Everton – Queens Park Rangers

04/01/2014 0 Od Riči

Po vydatné porci ligového menu konečně zasytí kouzelný FA Cup. Everton do něj vstupuje ve třetím kole, v rámci něhož se mu postaví Queens Park Rangers.

Každý rok se zraky Evertonians upírají k pohárovým soutěžím, důvod je nasnadě – Toffees zvedli trofej nad hlavu naposledy v roce 1995. Letošní očekávání rychle narušil Fulham, tedy aspoň v Ligovém poháru, kde Cottagers vystavili stopku už ve druhém kole. A tak se zraky pochopitelně upírají na FA Cupu, zvlášť když na lavičce Evertonu sedí muž, který vloni s Wiganem pohár opanoval.

„Nedokáži rozhodnout. Je to jako si vybrat mezi mámou a tátou,“ Roberto Martínez vtipně odpověděl na otázku, zda preferuje Premier League, či FA Cup. Přesto do sobotního utkání trochu pozmění základní sestavu. Jagielka s Distinem nadále zůstávají zranění, stoperskou dvojici proto opět utvoří Stones s Alcarazem. Vyloučen není ani start Joela Roblese, na šanci čeká Tony Hibbert a v útoku by se mohl objevit Nikica Jelavić. Přeci jenom Lukaku nastupuje do každého utkání a menší odpočinek by mu rozhodně neuškodil. Chorvatský útočník v posledních týdnech vykazoval při střídáních na poslední minuty hlad po gólech, od září nenaskočil do střetnutí od první minuty, snaha mu chybět rozhodně nebude. Navíc bude chtít zaujmout potenciálního nového zaměstnavatele, jeho lednový odchod je více než pravděpodobný. Možná se nakonec objeví v QPR, jak se šušká.

Hoops v létě překopali sestavu, po sestupu z Premier League vyčistil kádr od předražených a často podprůměrných hráčů a Harry Redknapp prakticky vybudoval nové mužstvo s cílem vrátit ho mezi elitu na Ostrovech. To se zatím poměrně daří, 3. příčka s jednobodovým odstupem na druhé Burnley budiž důkazem.

Redknapp při výjezdu na Goodison pošetří několik opor, volno dostali stabilní členové obrany Richard Dunne a Danny Simpson. Spoléhat se bude na útočné eso Charlieho Austina, letní posily z Turf Moor.

Co: Everton FC – Queens Park Rangers FC, 3. kolo FA Cupu
Kdy: 04. 01. 2014 od 16:00 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool (kapacita: 40 157)
Rozhodčí: Howard Webb