Heitinga zamítl přestup do West Hamu

02/01/2014 0 Od Riči

Johny Heitinga se rozhodl odmítnout nabídku West Hamu, postoj odejít z Evertonu však nezměnil, pouze čeká na zájem jiných klubů.

Holanďanovi končí smlouva na Goodisonu za půl roku, vzhledem k jeho dřívějšímu rozhodnutí neprodloužit stávající kontrakt a také malé herní vytíženosti pod Robertem Martínezem je jeho konec u Toffees otázkou času. I proto Everton souhlasil, aby hráč v případě splnění stanovených požadavků vyjednával s ostatními celky.

Favoritem na zisk Heitingy se ještě na Nový rok zdál West Ham, jeho manažer Sam Allardyce do médií prozradil: „S Everton jsme dohodnutí, nyní budeme mluvit s agentem a snad se vše uzavře v nejbližších dnech.“

Třicetiletý obránce ale po zvážení přesun k Hammers smetl ze stolu, prostřednictvím svých zástupců Sport Promotion vydal zdůvodňující prohlášení. „V mých letech je důležité činit správné kroky. Tím nemyslím finanční otázky, v penězích problém v jednáních s West Hamem United nevězel. Přestože jsem zrušil přestup do West Hamu, budu čekat na zájem jiných klubů. Jsem přesvědčen, že do konce ledna najdu nového zaměstnavatele.

Chci hrát každý zápas, jsem stále hladový po fotbale. Cítím se na vrcholu sil a toužím odjet na mistrovství světa do Brazílie. Reprezentační trenér Louis Van Gaall požaduje, aby nominovaní hráči nastupovali každý týden. Momentálně v Evertonu toto kritérium nesplňuji, proto se poohlížím po nových možnostech mojí úspěšné kariéry.“

V lednovém přestupovém okně Blues stihli uzavřít už tři obchody, tykající se hostování mladíků. John Lundstram si hostování v Yeovilu prodloužil do konce sezóny. Středopolař Anglie U21 během prvního měsíce na Huish Parku naskočil do šesti utkání a dočkal se také premiérové branky mezi seniory.

Nadějný útočník Hallam Hope a obránce Matthew Pennington budou získávat v 19 letech první zkušenosti v dospělé kopané, zatím v rámci hostování na jeden měsíc. Hope bude působit v Northamptonu Town (League Two) pod vedením bývalého záložníka Evertonu Andyho Kinga. Pennington doplní lokální Tranmere z League One.