Spojení Jelaviće a Hullu City dokončeno

15/01/2014 0 Od Riči

Nikica Jelavić vydržel v Evertonu dva roky, od snového úvodu přes střeleckou nemohoucnost a po vysedávání na lavičce se rozhodl vzít za vděkem angažmá na KC Stadium.

Osmadvacetiletý útočník podepsal s nováčkem Premier League smlouvu na tři a půl roku a doufá v základní sestavu, tedy něco, co ho od nástupu Roberta Martíneze do funkce manažera míjelo. A není se čemu divit, na jaře roku 2012 sice ohromil, když se hned po přestupu z Rangers rozstřílel do parádní formy, v 16 zápasech skóroval v 11 případech. Druhá sezóna mu ale hrubě nevyšla, ač odehrál přes 40 utkání, vsítil pouze sedm branek. V letošním ročníku se zlepšení nedostavilo, v úvodu dostával šanci v základní sestavě, jenže po dotažení hostování Romela Lukaka usedl mezi náhradníky, kde pobyl většinu času až do 3. kola FA Cupu. Konečně se objevil na hřišti od první minuty a Queens Park Rangers sestřelil dvěma zásahy, aspoň rozlučkové střetnutí se mu tedy povedlo.

Kluby částku za přestup nezveřejnili, podle spekulací však její hodnota činí £6,5m, další milion by měli Tigers poslat, jestliže se zachrání. Vzhledem k nákupní ceně (£5,5m) a posledním výkonům Chorvata se jedná z hlediska Toffees o dobrý obchod. Zoufat vlastně nakonec nemusí ani Steve Bruce, do kádru získal zkušeného hráče, který chová potenciál zatěžovat konta soupeřů. Mimochodem Jelavić se stal nejdražší posilou v historii Hullu City.

Náhradu už vyhlíží Roberto Martínez: „Aidenem McGeadym jsme posílili na křídlech, navíc disponujeme flexibilními fotbalisty, již dokážou nastoupit na pozici čísla devět. Přesto se budeme zaobírat posílením útoku do konce přestupové okna. Zhodnotíme naše možnosti, pokud jsme schopni najít ideálního hráče hodícího se do sestavy.

S Hullem jsme se domluvili na obchodu a Nikica učinil své rozhodnutí. Při rozhovoru z něj vyzařovala touha připojit se k Hullu. Vidí příležitost pravidelného herního vytížení, což před blížícím se Mistrovstvím světa potřebuje.“