Preview: Stevenage – Everton

25/01/2014 0 Od Riči

Toffees cestují k čtvrtému kolu FA Cupu do Stevenage, aktuálně posledního celku League One, přes všechny nástrahy poháru nemohou mít jiný cíl než postoupit.

Boss Graham Wesley si před konfrontací s prvoligovým protivníkem věří, hodlá zopakovat vyřazení Newcastlu z roku 2011. „Nemyslíme na odvetu. Uvědomujeme si, že největší šanci vyhrát máme doma. Do duelu s Newcastlem jsme vstupovali jako účastník League Two a s postupem nám narostlo sebevědomí, možná se dočkáme repete.“

Protějšek Roberto Martínez zase rezolutně odmítl jakékoliv podcenění: „Budeme se snažit hrát, jak nejlépe umíme, nepočítáme s výhodou domácího prostředí v případném opakovaném utkání. Na druhou stranu s ohledem na tyto kola lidé často zapomínají na mazání rozdílů mezi ligami. Důležité je především vyrovnat se s podmínkami v den výkopu. Domácí jsou v těchto kolech považováni za favority, proto počítáme s náročnými devadesáti minutami.“

Stevenage v letošním FA Cupu postupně vyřadila Portsmouth, Stourbridge a naposledy Doncaster Rovers. V případě úspěchu nad Evertonem a postupu do 5. kola by vyrovnala své nejdelší tažení soutěží z roku 2012. Otázkou zůstává, zda Boro pomůže záložník Dean Parret, stále se zotavující z problémů s kolenem.

Marodka Evertonu je poměrně početnější, nově ji doplnil Seamus Coleman a rozšířil seznam zraněných, který čítá jména jako Alcaraz, Barkley, Pienaar, Deulofeu, Gibson a Koné. Martínez se bude snažit najít rovnováhu mezi silnou sestavou, prostorem pro méně využívanější členy kádru a blížícím se úterním Merseyside derby. V sobotu podvečer a nejbližší pár týdnech se ještě nepočítá ani se službami posily Laciny Traorého, jehož trápí svalové zranění, k dispozici bude nejspíše až na posledních deset ligových kol.

Jedná se teprve o druhé vzájemné střetnutí v historii, přičemž to první se konalo na konci srpna v úvodu sezóny. Everton vyřadil Stevenage před zraky Goodison Parku z 3. kola Ligového poháru až díky brance Marouaneho Fellainiho ze 115. minuty na konečných 2:1.

Co: Stevenage FC – Everton FC, 4. kolo FA Cupu
Kdy: 25. 01. 2014 od 18:30 SEČ
Kde: Broadhall Way, Stevenage (kapacita: 6 722)
Rozhodčí: Anthony Taylor