Hostování Traorého dotaženo

24/01/2014 0 Od Riči

Everton zkompletoval hostování Laciny Traorého do konce sezóny z AS Monaka, dvacet tři let starý útočník původem z Pobřeží Slonoviny přichází jako náhrada za Jelaviće a zraněného Koného.

Robertu Martínezovi se podařilo splnit cíl, a to podepsat útočníka, třebaže jde pouze o šestiměsíční hostování. Traoré narostl do výšky 203 centimetrů, i tak ovšem velmi slušně zvládá práci s míčem, jeho přezdívka “Gentle Giant“ mluví za vše.

Rodák z Abidžanu se z tamějšího celku Stade přestěhoval do Evropy v roce 2008, zaujal představile CFR Kluže. V Rumunsku pobyl dvě a půl sezóny, během nichž se jeho pořizovací cena z £44 000 vyšplhala na více než £5m – tolik za něj zaplatil Kubáň Krasnodar. V ruské Premier League se žádný problém s adaptací nekonal, ve 38 zápasech vstřelil 18 branek, tudíž po roce a půl nastalo další stěhování. Tehdy ještě bohatá Anži Machačkala ztrojnásobila pořizovací cenu Krasnodaru.

A v prvním ročníku v novém působiště se opět trefil 18x. Reprezentanta Slonů začalo sledovat čím dále více klubů z vyspělých západních lig, útočný talent nakonec získal za £8m knížecí AS Monako na začátku letošního lednového přestupového období. S cílem nabírat zkušenosti mu potom hledalo tým na hostování, po odmítnutí West Hamu Traoré souhlasil s nabídkou Evertonu. Do Anglie vstupuje s velmi dobrou celkovou bilancí 45 branek v 111 ligových zápasech.

Traoré si na debut v modrém dresu počká pár týdnů, sužuje ho svalové zranění, k dispozici bude nejspíše až na posledních deset ligových kol.