Joe Royle v Martínezově hledáčku

24/04/2014 0 Od Riči

Joe Royle se možná opět brzy vrátí do velmi známého prostředí, Roberto Martínez totiž vidí legendu Evertonu jako vhodného kandidáta pro novou pozici v realizačním týmu.

Martínez potvrdil zprávy zveřejněné minulý týden v The Mirroru, rád by najal někoho na post ředitele pro rozvoj fotbalistů. Tato osoba by měla mít na starost spolupráci s kmenovými hráči Toffees hostujícími mimo Goodison Park, konkrétně sledování jejich progresu. A Joe Royle patří na vrchol listu z pomezí kandidátů.

„Joe by se náramně hodil do role, již chceme vytvořit. Splňuje požadavky opravdové Evertoniana, co zná zdejší prostředí. Během manažerských let posbíral kvanta zkušeností, nyní by mohl radit a pomáhat mladým hráčům v závěrečné fázi jejich rozvoje.

V akademii odvádíme úžasnou práci, jen potřebujeme mladým hráčům podat pomocnou ruku v procesu začlenění do prvního mužstva. A jestliže jim místo v áčku nedokáže zajistit, je potřeba jim umožňovat nastupovat v seniorském fotbale. Joe Royle by byl pro tuto úlohu ideální,“ prozradil Martínez.

Royle odehrál za Everton 275 střetnutí, v nichž si připsal 119 branek. V roce 1970 slavil s Blues zisk ligového titulu. Stojí také za poslední získanou trofejí, co by manažer byl u vítězství v FA Cupu v roce 1995. Následující sezónu dovedl klub k šestému místu v lize, nejlepšímu umístění v dekádě 1990-99. Ale v březnu 1997 opustil Goodison Park po neshodách s předsedou Peterem Johnsonem a horších výsledcích. Později vykonával manažera v Manchesteru City, Ispwichi Town a během posledního angažmá zavítal do Oldhamu Athletic, kde skončil před pěti lety.

“Big Joe“ na svém blogu potvrdil rozhovory s Robertem Martínezem, žádné rozhodnutí však ještě nepadlo: „Mluvil jsem s manažerem Robertem Martínezem a předsedou Billem Kenwrightem o možné práci pro příští sezónu, jednalo by se o dohlížení nad hráči z výběru U21. Nic ještě není rozhodnuto, ovšem jsem nadšený z vidiny už třetího případného návratu do klubu, kde jsem téměř před půl stoletím odstartoval kariéru.“