Southampton – Everton 2:0

26/04/2014 0 Od Riči

Sen o Lize mistrů utrpěl krutou trhlinu, Everton prohrál na Southamptonu dvěma vlastními góly a už se na něj začíná dotahovat šestý Tottenham.

Sylvaina Distina a Kevina Mirallase vyřadila ze hry zranění, místo nich Roberto Martínez ukázal na Antolína Alcaraze a Gerarda Deulofea. Díky početné marodce se dostal na lavičku náhradníků i šestnáctiletý záložník Ryan Ledson.

A než se talentovaný Ledson stihl na střídačce pořádně usadit, Toffees inkasovali. Adam Lallana odcentroval a Antolín Alcaraz hlavičkoval přesně k tyči, bohužel do vlastní brány – 1:0. S rychlou odpovědí přispěchal Romelu Lukaku, v dobré pozici z voleje vysoko přestřelil.

Southampton působil od úvodu živěji, ve 21. minutě Rickie Lambert naservíroval gólovku Stevenu Davisovi, ten jí ale pohrdl a bránu minul. A špatný start Evertonu nebral konce, ve 31. minutě dezorientovaný Coleman napodobil kolegu Alcaraze a také hlavou zavěsil do vlastní brány – 2:0.

Ke kontaktní brance měl blízko Lukaku, jenže v záklonu po ideálním centru od Deulofea hlavičkoval nad. Vzápětí na druhé straně rozhodčí odpustil hostům penaltu za nastřelenou Stonesovu ruku ve vápně.

O přestávce musela přijit změna, která by dodala nový impuls. Ze hry byl stáhnut nevýrazný Barkley a na hřiště vyběhl Leon Osman. Gerard Deulofeu hrál daleko pod svými možnostmi, a tak nebylo překvapivé, že ho v 58. minutě nahradil Aiden McGeady.

Saints nadále působili aktivněji, Rickie Lambert utaženou placírku z trestného kopu otřel o tyč. Frustraci Blues dokumentovala 62. minuta, Leon Osman byl faulován ve vápně a místo penalty následovala žlutá karta za simulaci.

V 64. minutě se McGeady výborně uvolnil na straně, jeho centr nasměroval hlavičkující Lukaku pouze do připraveného Boruće. Další příležitost si Everton nevypracoval, ve zbytku minut to byla od něho pouze a jenom křeč. V nastavení si aspoň odbyl debut Luke Garbutt, vystřídal lehce zraněného Bainese.

Branky: 1. Antolin Alcaraz (vl.), 31. Séamus Coleman (vl.) –
ŽK: 45. Gareth Barry, 62. Leon Osman
Southampton FC: Artur Boruć, Nathaniel Clyne, Dejan Lovren, Jose Fonte, Luke Shaw, Steven Davis (90. Guly), Jack Cork, Victor Wanyama, Adam Lallana (86. Harrison Reed), Sam Gallagher (76. James Ward-Prowse), Rickie Lambert
Everton FC: Tim Howard, Leighton Baines (90. Luke Garbutt), Séamus Coleman, Antolin Alcaraz, John Stones, Gerard Deulofeu (58. Aiden McGeady), Steven Naismith, James McCarthy, Gareth Barry, Ross Barkley (46. Leon Osman), Romelu Lukaku
Rozhodčí: Michael Oliver
Diváci: 31 313