Společná vlajka skutečností

06/05/2014 0 Od Riči

Náš skromný československý fanklub Evertonu se zase pro jednou posunul o krok kupředu, od nynějška totiž máme v držení vlastní společnou vlajku.

Nápad na výrobu vlajky se objevil při letním výjezdu do Vídně, kde jsme sledovali přátelské utkání Toffees proti tamější Austrii. Následně si vzal hlavní slovo Everton1878, domluvil grafika a vznikly čtyři varianty, z nichž jsme na webu v hlasování vybírali finální podobu.

Po menších úpravách nakonec zvítězil návrh s čistě modrým podkladem, bílým nápisem Czech & Slovak supporters v horní části, pod ním je umístěn klubový znak, jenž vejde v platnosti po konci letošní sezóny, a v dolní části opět bílým písmem stojí legendární citát Alana Balla: Once Everton has touched you, nothing will be the same.

Rozměry jednostranné vlajky jsou 160 x 250 cm. Vyrobena byla firmou Fooball Factory a stála 1 600 korun českých (60 EUR). Celou částku platil Everton1878, do komentářů se mohou ozvat zájemci, kteří chtějí finančně přispět.

Vlajka se momentálně nachází u mě, rozhodně se však nejedná o trvalý stav. Zájemci s ní mohou vycestovat na zápasy Evertonu a chybět nebude taky ani na společných srazech či dalších podobných výjezdech.