Martínez odměněn novou smlouvou

13/06/2014 0 Od Riči

Po povedené první sezóně Everton FC ocenil přínos Roberta Martíneze, když mu nabídl a poté s ním uzavřel prodloužení kontraktu o dva roky do léta 2019.

Bývalý manažer Wiganu Athletic sklízel chválu za změněný styl hry, rekordních 21 ligových výher, nejvíce získaných bodů v klubové historii Premier League a konečné páté místo, které Blues vrátilo do pohárové Evropy poprvé od ročníku 2009/10.

Španěl po podpisu prohlásil: „Jsem rád za další příležitost spojit budoucnost s Evertonem. Premiérovou sezónu v klubu jsem miloval. Nemohu být více hrdý na způsob, jakým jsme se prezentovali, společně jsme si pomohli k mnoha vzpomínkám.

Jsem opravdu nadšený skončenou sezónou. Od chvíle, kdy jsem dorazil do Evertonu, jsem si uvědomoval výjimečnost místa. Rád bych poděkoval všem spojeným s klubem, představenstvu, zaměstnancům, hráčům a fanouškům za důvěru ve mě a umožnění pokračovat v úspěšné tradici tohoto úžasného klubu.“

Své měl pochopitelně říct i předseda Bill Kenwright. „V mnoha očích je Roberto Martínez nejlepší mladý manažer v Evropě. Souhlasíme. Chopil se výzvy, cizí pro většinu manažerů; usednout na lavičku dobře fungujícího týmu a posunout ho na vyšší stupeň. A on uspěl. V debutovém roce překonal náš bodový rekord v Premier League, dostal nás opět do Evropy a stál za vývojem několika mladých hráčů.

Mimo hřiště dodržuje stejné zvyklosti. Bere zodpovědnost za své činy s úžasným stylem, sebevědomým, optimismem a to vše na úrovni. Je muž Evertonu.

Neexistuje žádná kouzelná přísada na práci v Evertonu. Jsme fotbalový celek a jsme si vědomí zásadního významu manažera.

Jakmile jsme našli našeho člověka, přivedli jsme ho. Podporujeme a poskytujeme mu vše, co mu dokážeme nabídnout. Zavazujeme se naším manažerům a jsme nesmírně rádi, že se Roberto zavázal nám. Chceme to nejlepší, protože k nejlepšímu směřujeme. Neochvějně věříme Robertu Martínezovi v posunu dopředu. Abych použil jeho oblíbenou frázi, jsme zvědaví na vzrušující časy. Roberto stojí u kormidla. Sólo lo mejor!“