Gibson se vrátil na fotbalové trávníky

08/09/2014 0 Od Riči

Darron Gibson ve středu konečně objevil na hřišti, nastoupil za irskou reprezentaci v přátelském duelu a potěšený Robert Martínez věří v záložníkův přínos.

70 odehraných minut v přátelském utkání proti Ománu představovalo pro brzy sedmadvacetiletého středopolaře kýžený návrat po 11 měsíční absenci zaviněnou přetrženými vazy v koleně v duelu Green Army proti Kazachstánu z října loňského roku.

Gibson se zapojil do předsezónní přípravy Toffees, na první dvě kola Premier League ještě ale nebyl fyzicky připraven, požadované kondice už ale dosáhl a Roberto Martínez mu předpovídá důležitý podíl na hře Evertonu: „Je připravený opět patřit k plnohodnotným členům sestavy a zanechávat pozitivní dojem. Pro Darrona bylo zásadní dostat se po dlouhé době zase do akce.

Přestože si zahrál jenom v přátelském střetnutí, kterýkoliv start na mezinárodní úrovni se počítá. Jsem velmi, velmi spokojen. Podle mě podal dobrý výkon, s míčem na noze působil sebejistě. Týmu pomohl útočnými přihrávkami a zdálo se mi, že se podílel na všech povedených kombinacích Irska.

Rozhodně působí stoprocentně nachystaný obléknout dres, jeho účast na srazu irské reprezentace vnímám hodně pozitivně. Musíme pouze správně odhadnout moment, kdy Darrona poprvé využijeme, návrat do Premier League plné ostrého tempa není příliš jednoduchý.“

Hráči Evertonu zanechali stopy rovněž v nedělním kvalifikačním souboji Irska na půdě Gruzie. Ostrované zvítězili 2:1, když úvodní branku připravil James McCarthy pro Aidena McGeadyho. A hbitý křídelník rozhodl o výsledku parádní trefou z 90. minuty, tentokrát mu asistoval Seamus Coleman.

Další vážně zranění Bryan Oviedo a Arouna Koné se zapojili do tréninkového procesu prvního mužstva a naskočili do přátelského duelu za zavřenými dveřmi proti Stoke City. Arouna Koné se dokonce jednou brankou podílel na triumfu 4:0. Oba fotbalisty dělí od zapojení do soutěžního rytmu tři až čtyři týdny.