Burnley – Everton 1:3

27/10/2014 0 Od Riči

Po rozpačitém úvodu se Blues začínají dostávat do správné provozní teploty, po týdnu zopakovali tři vstřelené branky a výhru, přičemž se nejvíce činil jeden z nejzkušenějších – Samuel Eto’o.

Roberto Martínez nadále pokračuje v rotaci sestavy, oproti čtvrteční Evropské lize v Lille postavil do základu Antolína Alcaraze, Seamuse Colemana, Jamese McCarthyho, Leona Osmana, Stevena Naismithe a Romela Lukaka. Z úvodní jedenáctky se naopak přesunuli na lavičku náhradníků Distin, Hibbert, Bešić, Pienaar, McGeady a Barkley.

V sestavě zůstal Samuel Eto’o, operující za útočnou dvojicí Lukaku/Naismith, a jak se brzy ukázalo, šlo o moudré rozhodnutí. Už ve 4. minutě Everton rozjel na půlící čáře parádní kombinační akci, během níž  využil celou šíři hřiště, na jejím konci Baines přesně odcentroval a právě Eto’o hlavičkou zavěsil – 0:1. Po úvodní brance hosté drželi míč na kopačkách, nehodlali poskytnout prostor domácím, nicméně je srazila chyba.

V 19. minutě Romelu Lukaku nepřesnou přihrávkou našel pouze Lukase Jutkiewicze, který uličkou vysunul Ingse, proti rozběhnutému útočníku toho Howard logicky příliš nesvedl, a tak po kličce a zakončení do prázdné brány bylo srovnáno – 1:1. Belgičan se ovšem vykoupil už za osm minut, po Naismithově přistrčení prokázal šikovnost a důraz a na druhý pokus překonal Heatona – 1:2.

Do poločasové přestávky zahrozil Steven Naismith, padajícím hlavičkovým pokusem orazítkoval břevno. Jinak se Toffees stejně jako v druhé půli do šancí nehnali. Tom Heaton zasahoval pouze po Bainesově střílejícím centru. Svěží vítr přineslo nasazení Rosse Barkleyho a později i Stevena Pienaara. Oba rozjeli útok v 85. minutě, jjenž Samuel Eto’o dovršil pěknou technickou střelou z 25 metrů – 1:3.

Oba celky se jakoby se rozhodli v závěrečných minutách napravit dojem z poklidné druhé půle. Nejprve se Danny Ings až příliš snadno dostal před Howarda, avšak v koncovce selhal. Steven Naismith narazil na připraveného brankaře a po vystihnutí malé domů Samuel Eto’o trefil tyč z pořádného úhlu.

Highlights naleznete zde.

Branky: 21. Danny Ings – 4. a 85. Samuel Eto’o, 29. Romelu Lukaku
ŽK: 31. George Boyd, 52. Scott Arfield, 63. Stephen Ward, 74. Ashley Barnes – 24. Romelu Lukaku, 55. Steven Naismith
Burnley FC: Tom Heaton, Kieran Trippier, Michael Duff, Jason Shackell, Stephen Ward, Michael Kightly (84. Marvin Sordell), David Jones, George Boyd (86. Nathaniel Chalobah), Scott Arfield, Danny Ings, Lukas Jutkiewicz (65. Ashley Barnes)
Everton FC: Tim Howard, Leighton Baines, Phil Jagielka, Séamus Coleman, Antolin Alcaraz, Samuel Eto’o, Steven Naismith, James McCarthy, Gareth Barry, Leon Osman (82. Steven Pienaar), Romelu Lukaku (65. Ross Barkley)
Rozhodčí: Andre Marriner
Diváci: 19 927