Koného návrat se odkládá, mimo i Alcaraz

02/11/2014 0 Od Riči

Arouna Koné se velmi pomalu zotavuje z komplikovaného zranění chrupavky kolena a Antolín Alcaraz si ze střetnutí proti Swansea City odnesl poškození kloubu v rameni.

Koné absentuje už celý rok. Na hřišti se měl objevit v září v Ligovém poháru proti Swans, ale kvůli bolestem v koleni při rozcvičování do zápasu nezasáhl. S novými komplikacemi nebude třicetiletý útočník využitelný pro první mužstvo do konce kalendářního roku.

Roberto Martínez prozradil: „Jeho zranění je poměrně vzácné, nicméně doufám, že bude ještě moct prokázat své schopnosti a vylepší si kariéru v Evertonu. Chci ho vidět hrát a jsem zároveň zvědavý, jak bude prospěšný pro tým. Náznaky zlepšení se u něj dostavují každý týden, dopřejeme mu potřebný čas.“

Smůlu na zdravotní problémy tíží také Koného bývalého spoluhráče z Wiganu Antolína Alcaraze. 32 let starý stoper v loňské sezóně nastoupil pouze k šesti zápasům, ze hry ho vyřadila operace kýly, která mu umožnila debut za Toffees až v prosinci. V druhé polovině ročníku ho potom trápila svalová únava.

Po vypadnutí Johna Stonese kvůli operaci vazů v kotníku byl tipován za náhradu do základní sestavy, jenže po střetu s Bonym Wilfriedem ze soboty opět ulehne na marodku.

„Antolín si poškodil kloub v rameni,“ začal s vysvětlováním Martínez. „V nejbližších hodinách budeme zkoumat rozsah zranění, zatím to však vypadá na delší dobu. Jde o velkou smůlu, protože tvrdě dřel na získání stoprocentní kondice a ideální formy.  Zodpovědně bojoval o místo v kádru a vedl si dobře. Naneštěstí v souboji utrpěl zranění, které není zcela běžné ve fotbale. Snad se bez potíží uzdraví a bude připraven na druhou polovinu sezóny.“

Everton aktuálně disponuje dvěma zdravými středními obránci – Philem Jagielkou a Sylvainem Distinem. Když pomineme univerzála Garetha Barryho, pro potenciální náhrady se musíme dívat mezi mladíky. Tyias Browning letos debutoval coby střídající hráč za Tonyho Hibberta na pravém beku, využít se dá rovněž v srdci obrany. Jinou možnost představuje Brendan Galloway, reprezentant Anglie U19.