Preview: Hull City – Everton

01/01/2015 0 Od Riči

S novým rokem se naskýtá příležitost nového startu, po němž oba týmy, marně hledající formu, zoufale touží, Everton uzavře náročný vánoční program zápasem na KC Stadium.

Toffees prožívají těžké časy, dále trvající hledání loňské pohody se protahuje nezvykle dlouho, což nejednoho fanouška začíná znervózňovat. Ano, sezóna se nachází ve své polovině a ve druhé části bude dostatek času vylepšit vizitku, vždyť kolikrát David Moyes zachraňoval jarní jízdou pokažený podzim, ovšem současné potíže se zdají být vážnější.

Roberto Martínez stále buduje obraz hry ke své vizi, bortí se mu ale základní stavební kámen, a to obrana. Aktuálních 31 obdržených branek se rychlé blíží celkovému počtu 39 z posledního ročníku. Situaci navíc komplikuje zranění Tima Howarda, brankařská jednička bude chybět pět až šest týdnů kvůli pochroumanému lýtku. Joel Robles tak musí ukázat, že je připraven vystoupit ze stínu dvojky a umí více, než vyboxovat kdejaký lehký míč. Pokud kvality neprokáže, pak se musí kompetentní porozhlédnout na přestupovém trhu.

Jestliže Toffees prožívájí krizi, pak Tigers bijí na poplach. Z posledních 12 kol dokázali vyhrát pouze jednou, což je špatná bilance na posledního finalistu FA Cupu a klub schopný solidně zainvestovat. Steve Bruce potřebuje co nejrychleji vnuknout týmu vítězného ducha, pokud ne, není vyloučena ztráta práce.

Týmové novinky

Michael Dawson, Momo Diamé a Robert Snodgrass dlouhodobě laborují se zdravotními potíže a zcela jistě nenastoupí. U trojice Liam Rosenior, Andrew Robertson a Gaston Ramírez se jedná o menší zdravotní potíže a o jejich využití rozhodně zdravotní test před výkopem.

HCFC: Harper, Jakupović, McGregor, Bruce, Chester, Davies, Figueroa, Lenihan, Maguire, McShane, Robertson (?), Rosenior (?), Brady, Ben Arfa, Elmohamady, Ince, Livermore, Meyler, Quinn, Ramírez (?), Aluko, Hernández, Jelavić, Sagbo.

Phil Jagielka, John Stones a James McCarthy bojují s časem, aby se stihli dát zdravotně do pořádku. Podobný boj potom prohráli Tim Howarda, Tony Hibbert, Darron Gibson, Christian Atsu, Leon Osman a Steven Pienaar.

EFC: Joel, Staněk, Griffiths, Alcaraz, Baines, Browning, Coleman, Distin, Garbutt, Jagielka (?), Stones (?), Barkley, Barry, Bešić, McCarthy (?), Oviedo, Eto’o, Koné, Lukaku, McAleny, Mirallas, Naismith.

Co: Hull City AFC – Everton FC, 20. kolo Premier League
Kdy: 01. 01. 2015 od 17:00 SEČ
Kde: KC Stadium, The Circle, Walton Street, Anlaby Road, Hull (kapacita: 25 400)
Rozhodčí: Kevin Friend