FA Cup Preview: Everton – West Ham United

05/01/2015 0 Od Javor

Relativně příjemný protivník pro třetí kolo Anglického poháru, které se hraje neobvykle v úterý. Ale platí to i pro tým v krizi?

A tak se roztáčí kola spekulací – McCarthy je tu v Arsenalu, jindy zase v Tottenhamu, Coleman jistě podepíše Man U, Martíneze nahradí McClaren.. Snad se Everton po čtyřech porážkách v řadě v lize chytí. Vždy uměl na Hammers zahrát (Everton doma neprohrál s WHU devět roků)…

Když bylo znám los téhle fáze nejstarší klubové soutěže světa, tak reakce většiny fanoušků Evertonu byla „no, aspoň je to doma“. Protože první den v roce se odehrálo celé kolo Premier league, tak skoro všechny týmy z nejvyšší soutěže hrály velmi neobvykle od neděle do úterý. A právě utkání v Goodison Parku spoluzakončí program.

Ligová tabulka nelže – West Ham prožívá povedenou sezonu. Na sedmém místě dýchá zblízka na záda Gunners (ti mají o bod více) a na přímý postup do Evropské ligy, tedy pátou špricli, ztrácí pouze body dva (tu momentálně okupují další londýnští rivalové z Tottenhamu). A hostům by se jistě hodil další dobrý výsledek, zvlášť, když by vypadl tým z Premier League, kterému mají co vracet. Ano, v lize už spolu tyhle dva týmy hrály a hlavně Tomkins a Mirallas si zrovna nevyměňovali vizitky, což mělo i mediální dohru. Hosté byli naštvaní i na první gól Lukaka, který padl z ofsajdu (Everton vyhrál 2:1).

Hammers tedy přijedou sebevědomí.. a jaký tým je na Goodison Parku přivítá? Zcela určitě s poškozeným sebevědomím. Manažer Martínez již avizoval, že udělá v sestavě změny, jistě i s ohledem na důležitý sobotní ligový zápas proti Manchesteru City. Kdo tedy bude chybět? Stále pětice Gibson-Hibbert-Howard-McCarthy-Pienaar. Atsu se s Ghanou připravuje na mistrovství Afriky a Alcaraz si odpykává jednozápasový trest za vyloučení v minulém zápase. Dobrou zprávou je návrat Mirallase a Stonese. West Ham bude postrádat africkou dvojici Sakho-Kouyaté, naopak se po trestu vrací Tompkins.

Utkání vysílá televizní stanice Nova sport.

Co: Everton FC – West Ham United FC, 3. kolo Anglického poháru
Kdy: 6. 1. 2015 od 20:45 SEČ
Kde: Goodison Park (kapacita: 40 157)
Rozhodčí: Anthony Taylor