Preview: Crystal Palace – Everton

30/01/2015 0 Od Javor

Minulý týden strávil Everton krátkým soustředěním v Kataru, protože nepřešel do dalšího kola Anglického poháru. K utkání v Londýně, ze kterého Toffees potřebují body opravdu hodně, by tedy měl nastoupit odpočatý.

Jak píšu již v perexu, Everton minulý víkend nehrál. To ale neznamená, že si hráči dali dvacet. Vedení klubu rozhodlo, že se potrénuje v teple (tedy věc, kterou v zimě dobře znají čeští prvoligoví fotbalisté) a zaplatilo trénink v Kataru. Snad to k něčemu bude.

Jak na tom Crystal Palace v tabulce jsou? Téměř stejně jako Everton, oba týmy mají stejný počet bodů (23) a domácí jsou na třinácté špricli jen kvůli horšímu skóre. Nicméně v poslední době se jim daří. Což o to, výhra v Burnley se čekala a nikoho nepřekvapila, ale vzít, byť doma, všechny body Spurs? To rozhodně zaujalo. A když k tomu připočteme, že předchozí dva ligové zápasy remizovali a ve čtvrtém kole Anglického poháru vyhráli na Southamptonu, tak na tyhle Orly, jak se zítřejším hostitelům přezdívá, opravdu pozor. Momentálně létají vysoko. A navíc hrají osmifinále poháru doma proti lepšímu z dvojice Bolton-Liverpool, čili jasný postup opět. Léčba manažerem Pardewem, který nahradil Warnocka,  zkrátka funguje.

Připomínat ligovou neformu Evertonu by bylo nošením dříví do lesa, tak snad pouze napíšu, že poslední výhra v PL byla nad QPR 15. prosince a od té doby zvládl získat celé dva body. A vypadnutí z Anglického poháru v desáté sérii penalt venku, když se hrálo přes půl zápasu o deseti, to taky zabolelo. Každopádně mají Toffees co vracet soupeři, zápas na Goddison parku v dubnu prohráli a hlavně kvůli tomu skončili pátí v lize a nepostoupili do Ligy mistrů. Poslední prohra v Selhurst Parku se datuje do října 1994..

A koho budou oba týmy postrádat? Za domácí jistě nenastoupí dvojice Bolasie (mistrovství Afriky)-Jedinak (mistrovství Asie), dále bude kvůli zraněnému tříslu chybět záložník Thomas a i pro Sholu Ameobiho je utkání příliš brzy, nemá potřebnou fyzičku. Naopak debutovat může posila z QPR Munch. Nejistá je účast Williamse, opět kvůli tříslu.

Do týmu Evertonu se vrací již uzdravený McCarthy, zřejmě nastoupí přímo v základní sestavě. Uzdravení by měli být již i Mirallas a Besić, na lavičku by mohla usednouti dvojice Gibson-Distin, stále platí, že Howard, Hibbert, Pienaar a Osman k dispozici nejsou. Samozřejmě nenastoupí už Eto´o, který byl v tomto týdnu prodán do Itálie. A po odpykání jednozápasového trestu by měl hrát i McGeady.

Co: Crystal Palace FC –  Everton FC, 23. kolo Premier League
Kdy: 31. 1. 2015 od 16:00 SEČ
Kde: Selhurst Park, Whitehorse Lane, Londýn (kapacita: 26 309)
Rozhodčí: Roger East