Crystal Palace – Everton 0:1

31/01/2015 0 Od Riči

Blues ukončili černou sérii a připsali si první vítězství od 15. prosince, důležité tři body si zapsali do tabulky zásluhou branky z kraje duelu.

Oproti poslednímu ligovému kolu proti West Bromu provedl Roberto Martínez jednu změnu, po vypršení trestu za vyloučení se Aiden McGeady dostal do základní sestavy na úkor Rosse Barkleyho. Uzdravující se James McCarthy zatím neusedl ani na lavičku náhradníků.

Toffees vstoupili do utkání se štěstím, vysunutý Naismith poslal před brány razantní pobídku, kterou Speroni vyrazil do skluzujícího Lukaka, od něhož si míč našel cestu do brány – 0:1. Domácí okamžitě přispěchali s odpovědí, Dwight Gayle zblízka překonal Roblese, naštěstí na brankové čáře zachraňoval odkopem kapitán Jagielka. Z následného rohu se pro změnu postavil střele do cesty John Stones. Evertonu se nebezpečnými akcemi soupeře jenom potvrdilo, že i přes vedení musí zůstat ve střehu, vždyť letos otevřel skóre ve 14 případech, přesto odešel devětkrát poražen.

Po desetiminutovém tlaku Eagles se hra vyrovnala, Steven Naismith dostal ideálně namazáno od Romela Lukaka na hranici šestnáctky, ovšem na prahu 28. minuty mířil vysoko nad bránu. Na druhé straně Joel Robles úspěšně vyrazil Puncheonovu jedovatou ránu. Tentýž záložník se ocitl v zakončení rovněž v nastaveném čase první půle, jenže tentokrát svým volejem zaměstnal pouze diváky v ochozech.

Ve druhém poločase se divák příliš nebavil. Svěřencům Alana Pardewa se nedařilo vypracovat si vážnější šanci a Everton se soustředil na bránění. Pozdvižení přinesla až 76. minuta, kdy na konci protiútoku McGeady posílal přihrávku před bránu, Lukaku na ni o centimetry nedosáhl. Jak byl Aiden McGeady celé střetnutí neviditelný, v posledních minutách se činil, jeho křižný pokus výborným skokem zachránil brankař Speroni. Vzápětí neuspěl ani Lukaku, z úhlu mířil do boční sítě. Toť z dnešku vše.

Branka: 2. Romelu Lukaku
ŽK: 80. Bryan Oviedo, 90. Joel Robles
Crystal Palace: Julian Speroni, Joel Ward, Scott Dann, Damien Delaney, Martin Kelly (65. Wilfried Zaha), Jason Puncheon, James McArthur, Joe Ledley, Dwight Gayle, Marouane Chamakh (25. Jordon Mutch), Yaya Sanogo (71. Glenn Murray)
Everton FC: Joel Robles, Séamus Coleman, John Stones, Phil Jagielka, Leighton Baines, Muhamed Bešić, Gareth Barry, Aiden McGeady, Steven Naismith, Kevin Mirallas (68. Bryan Oviedo), Romelu Lukaku (90. Arouna Koné)
Rozhodčí: Roger East
Diváci: 25 197