Everton – Villarreal 1:2

04/08/2015 0 Od Javor

Definitivní rozlučka Duncana Fergusona s kariérou se výsledkově nepovedla. Ale vidět ho s číslem 9 a Rooneyho v jeho staré osmnáctce, to bylo fajn.

Everton nastoupil v plné síle a člověka by nepřekvapilo, pokud by tahle jedenáctka vyběhla na trávník i v 15:55 v sobotu. Rooney s Fergusonem začali podle očekávání na lavičce.

Začátek byl bez šancí, ale vlevo docela slušně kombinovali Baines a Cleverley. Po rohu evertonské trojky nepovedeně hlavičkoval, ehm, Osman. Za zmínku stojí i Mirallasova střela vedle po Colemanově přihrávce. Po půlhodině hry začal Villareal a tlačit a i skóroval. Z rohu sklepl hlavou Baptistao k Morenovi a ten neměl s prostřelením Howarda problém. Mirallas si pak lehce zranil kotník a byl vystřídán Naismithem.

Do druhé půle Barkley vystřídal Koného a McAleny Osmana. V 60. minutě Villareal zvýšil své vedení, když se nechal Coleman snadno na hranici vápna odstrčit Leivou, který potom jen lehoulince přehodil vybíhajícího Howarda k bližší tyči. O několik minut později se americký brankář Evertonu naopak vyznemenal, když nataženou nohou zlikvidoval šanci Morena. A to domácí nastartovalo. Naismith těsně vedle, Barkley pak předvedl svůj obvyklý slalom, ale branka z toho nebyla. K dovršení smůly si kotník lehce zranil i Stones a musel být vystřídán Browningem. V 74. minutě si za ovací slušně zaplněného Goodison Parku Rooney odbyl svou dočasnou obnovenou premiéru, vystřídal Cleverleyho. O chvilku později právě Rooney pěkně vystřelil zdálky, míč byl tečovaný a proletěl těsně vedle tyče na roh.

A pak nastal moment, kvůli kterému všichni přišli. 7 minut před koncem Ferguson vběhl na hřiště místo Naismithe, jeho nástup na hřiště byl odměněn velkými ovacemi vestoje a hned se zapojil do akce. Po jednom z rohů, který zahrával Baines, skákali na míč jak Ferguson, tak Browning. Druhý jmenovaný trefil míč hlavou slušně a vstřelil tak svůj zatím nejslavnější gól.

Po zápase promluvil Ferguson k davu a vyjádřil poděkování Rooneymu a Kenwrightovi, který ho po dvouletém “hostování“ v Newcastlu přivedl zpět.

Videosestřih.

Branky: 85. Browning – 38. Gerard, 61. Nahuel
Everton:
Howard, Coleman, Baines, Jagielka, Stones (72. Browning), McCarthy (55. McAleny), Barry, Mirallas (38. Naismith (84. Ferguson)), Osman, Cleverley (75. Rooney), Koné (46. Barkley)
Villarreal: Mario (46. Barbosa), Pina (66. Trigueros), Pantić, Castillejo, Gerard (80. Jokić), Baptistao (66. Pereira), Costa (66. Alejo), Areola, Ruiz (80. Iñiguez), Nahuel, Bruno (66. Espinosa)
Diváci: 34 718