Leeds – Everton 2:0

04/08/2015 0 Od Javor

Několik mladíků nastoupilo a na tým z druhé ligy nestačilo. Celkově slabý výkon.

Everton si domluvil dva zápasy během 24 hodin. Ten první se konal na Elland Road a evidentně to byl ten méně důležitý. Kompletně nová obrana, kapitánem byl Naismith.. Ale k zápasu.

Hosté nastoupili tentokrát celí v modrém a začali zostra. Ve třetí minutě Dowell vystřelil pěkně zpoza vápna po přihrávce od McCarthyho, ale přímo doprostřed, brankář Silvestri neměl se zákrokem problém. Podobnou střelou reagoval v polovině poločasu za Leeds Wood, Robles vyrážel na roh. Poté si vypracovali domácí tlak, výsledkem bylo několik rohů, největší šancí byla asi střela Mowatta těsně vedle. Na pozici levého záložníka nastoupil k utkání konečně Oviedo, ale jeho střelu ve 32. minutě Silvestri v klidu chytil. O chvilku později vstřelil neplatný gól z ofsajdu Wood. Srovnáno bylo nakonec i na neplatné góly, Dowellův roh proměnil v gól Barkley, ale byl odpískán faul loktem.

Do druhé půle se vystřídalo, Koné a McCarthy uvolnili místo McAlenymu a Cleverleymu. Začaly padat i góly, Leeds se ujal vedení poté, co nezkušenou obranu vykombinovala dvojice Mowatt-Byram. Druhý jmenovaný neměl problém prostřelit Roblese v brance hostů. A v klubu vychytaných se k Dowellovi a Oviedovi po centru Robinsona připojil McAleny. Následně byl při trestňáku Cleverleyho sražen na zem v jejich vápně Pennington, ale Atkinson penaltu nezapískal. A po několika špatně řešených situacích v útoku přišel druhý trest. Woodova střela zpoza vápna byla tečována Penningtonem a míč přeletěl Roblese v bráně. Leeds tak dosáhl zřejmě zaslouženého vítězství.

A nakonec se diváci dočkali i nahého diváka na hřišti:-))

Videosestřih.

Branky: 57. Mowatt, 70. Wood
Leeds: Silvestri, Berardi, Bamba, Bellusci, Taylor, Adeyemi (81. Wootton), Cook (70. Phillips), Mowatt, Byram, Doukara (73. Erwin), Wood (81. Antenucci)
Everton: Robles, Robinson, Pennington, Browning, Jones, McCarthy (46. Cleverley), Barkley (76. Ledson), Oviedo, Dowell, Naismith (76. Mirallas), Koné (46. McAleny)