Preview: Bournemouth – Everton

28/11/2015 0 Od Javor

Druhý zápas v řadě s kandidátem na sestup. Očekávání? Přivezení tří bodů.

Série zápasů proti snadnějším soupeřům pokračuje. Tentokrát je na řadě výlet na jih Anglie. Tým je nováčkem v nejvyšší soutěži, ani bývalou Division One nehrál, a tak jsou jeho ambice jasné – záchrana. Současné výsledky tomu odpovídají, po 13 odehraných zápasech mají Cherries na kontě 9 bodů. Není se tedy co divit, že jsou předposlední a každý bod berou všema dvaceti. Favoritem zápasu jsou ale hosté, dle tabulky jde o střetnutí sedmého s devatenáctým, takže je to jasné.

Bournemouth má ve svém kádru tři bývalé hráče Evertonu. Zatímco Atsu toho moc neodehrál a kvůli zranění holeně ho dnes neuvidíme (opět je to hostování), tak další dva toho za Toffees odehráli více. Gosling je známý dnes již skoro legendárním gólem proti RS v Anglickém poháru a Distin strávil v Goodison parku šest sezón, většinu z nich patřil do základní sestavy a občas i dělal kapitána. Odchovanec Plymouthu byl hodně důležitý i v minulé sezóně, kdy výrazně pomohl k vítězství v Championshipu, francouzský stoper zamířil do Bournemouthu v létě.

Nálada v kabině není moc dobrá, šest porážek v osmizápasové šňůře bez výhry moc nepřidá. Everton je na tom pochopitelně výrazně lépe, v útočné části hry září dvojice Deulofeu-Lukaku a ze současné pozice se spřádá útok na ligové příčky mírně vyšší. Navíc je stále ve hře v Ligovém poháru, v úterý hraje čtvrtfinále v Middlesbrough.

Rotace kádru je tak nutná a člověka napadne, že dnes dostanou šanci hráči, kteří spíše střídají. Osobně by se mi líbila tato sestava: Howard – Galloway, Mori, Holgate, Coleman – Barry, Cleverley – Lennon, Bakley, Mirallas – Koné. Uvidíme, osobně jsem dnes opravdu zvědavý, jak to El Bob postaví.

Trojice domácích plejerů, konkrétně Gradel, Mings a Wilson má problémy s kolenem a nenastoupí. Zraněný kotník nepustí do zápasu Elphicka. Everton srovnává počet zraněných lidí na pět pět sestavou Baines (spíše ještě ne) – Hibbert – Jagielka (oba koleno) – Pienaar – Oviedo (oba přitahovač stehenního svalu).

Co: Bournemouth aFC – Everton FC, 14. kolo Premier League
Kdy: 28. 11. 2015 od 16:00 SEČ
Kde: Vitality Stadium, Kings Park Road, Bournemouth (kapacita: 11 464)
Rozhodčí: Kevin Friend