Preview: Everton – Stoke City

27/12/2015 0 Od Javor

Druhým obvyklým týmem, proti kterému Everton hraje na přelomu roku, je Stoke City. A tak se není co divit, že tomu je tak i letos. Tentokrát vzájemný zápas vychází jako poslední v kalendářním roce 2015. Pojďme první polovinu sezóny zakončit vítězstvím.

Týmu, který vyznává červenobíle pruhovaný svislý dres, je co oplácet. Loni nás porazil dvakrát a protože karamelky nevstřelily ani branku, tak by se hodilo i tohle zlepšení. Stoke možná nezažívá úplně podařenou sezónu, ale došlo například do semifinále Ligového poháru. (To je to druhé semifinále, které fanoušky Evertonu moc nezajímá – RS vs oni.) A výrazně promluvilo i do dění v Manchesteru United. Včerejší výhrou 2:0 nad glazerovci se výrazně rozkývala židle pod van Gaalem…

Hrnčíři patří k několika málo týmům, které jsou starší než Everton. Navíc jim momentálně dělá manažera bývalý hráč Toffees, a to konkrétně Mark Hughes. Ten si moc nezahrál, ale jednu branku vstřelil. Takže kvízová otázka pro dnešek – proti kterému soupeři? Ale zpět ke Stoke. Ligová forma je všelijaká, z posledních pěti zápasů mají 7 bodů. Není se co divit, že v tabulce jsou v jejím středu, konkrétně jedenáctí. Bylo by dobré je zítra klepnout, mají stejně bodů jako Everton.

Zítra je s otazníkem start dvojice Whelan-Cameron. Prvně jmenovaný si stěžoval na problémy s lýtkem a odehrál pouze první půli, druhý byl střídaný preventivně, bo hrál první zápas po vyléčení problémů s přitahovačem stehenního svalu. U Evertonu žádná nová zranění nejsou oznámena, sestava zřejmě dozná mírných změn, s trochou štěstí možná Jagielka aspoň na lavičce? Nabízí se postavit Roblese, nasadit odpočatého Koného na hrot a vrátit do základu Deulofeua. Uvidíme.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Digi sport 2.

Co: Everton FC – Stoke City FC, 19. kolo Premier League
Kdy: 28. 12. 2015 od 16:00 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool (kapacita: 40 157)
Rozhodčí: Mark Clattenburg