Preview: Everton – Tottenham Hotspur

02/01/2016 0 Od Javor

První zápas druhé poloviny ligové sezony mají tu čest odehrát v Goodison Parku kohouti z Londýna. Zároveň jde o druhé utkání čtyřzápasové domácí série. A bodové očekávání? Mač jedenáctého se čtvrtým má jasného favorita, bod by byl dobrý.

V utkání proti Stoke se stala nemilá věc. McCarthy vydržel na hřišti 25 minut, pak ho musel vystřídat Cleverley. Ten také musel střídat kvůli zranění, ale vydržel „celých“ 40. Utkání nakonec dohrál Naismith. Co z toho plyne? Barry je jediný štít, který je schopen zůstat zdravý a pro tento zápas bude mít vedle sebe nového parťáka, pravděpodobně Bešiće. Zbylí bořiči jsou zranění (ač oficiálně je Cleverley s otazníkem, tak lze důvodně předpokládat, že v základní sestavě nebude). Dobrou zprávou je brzký návrat Jagielky, manažer ho odhadl na příští týden („pokud by nestihl ve středu Manchester City, tak určitě v sobotu Dag and Red“), snad to zlepší práci obrany. A ano, McCarthy si obnovil zranění třísla, kvůli kterému měsíc nehrál.

Náš zítřejší soupeř je na tom hodně dobře. Jejich fandové mají do nového roku dvě předsevzetí, či spíše přání. Konečně být v tabulce výše než nenáviděný Arsenal (ano, to, že wengerovci vedou tabulku, se yidos hodně nelíbí) a postoupit do Ligy mistrů. To by se momentálně podařilo, bo jsou čtvrtí. A jednomu z týmů, kteří jsou nad nimi, se mohou pomstít již příští týden – ve 3. kole Anglického poháru přivítají ve zřejmě nejzajímavějším utkání víkendu Leicester. V lize se pochopitelně daří, v listopadu a prosinci prohráli pouze jednou, na stříbrnou neděli paradoxně doma s Newcastlem.

Za hosty nenastoupí trojice Dembele (tříslo) – Njie (koleno) – Pritchard (kotník). I tak ale mají silný tým, v záloze se velmi dobře ukazuje Alli, stoperskou muziku tvrdí Vertonghen, o kvalitách Eriksena na podhrotu je zbytečné se zmiňovat. A fanda Evertonu může maximálně tak smutně koukat na dobré výkony Diera, který kdysi u karamelek hostoval, ale přestup se nepodařilo udělat.

Jak by mohla vypadat sestava? Mírná rotace nutná, jasná je pouze obranná šestice. Ale nedivil bych se Roblesovi v základu, Konému na hrotu a Mirallasovi na levé záloze. No, uvidíme, dá se čekat pěkný fotbal, tak snad i s nějakým bodem.

Utkání vysílají přímým přenosem stanice O2 sport a Digi sport 1.

Co: Everton FC – Tottenham Hotspur FC, 20. kolo Premier League
Kdy: 3. 1. 2016 od 17:00 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool (kapacita: 40 157)
Rozhodčí: Michael Oliver