Everton – Dagenham & Redbridge 2:0

09/01/2016 0 Od Riči

Everton splnil povinnost a i s obměněnou sestavou přešel do 4. kola FA Cupu přes soupeře z nižší soutěže, gólově se prosadili Arouna Koné a Kevin Mirallas.

Roberto Martínez ponechal v základní sestavě pouze tři koně oproti středeční duelu s Manchesterem City – Roblese, Funese Moriho a Bešiće.

Potěšením je návrat uzdravených Jagielky, Ovieda a Pienaara. Nejlépe ze zmíněné trojice si vedl Bryan Oviedo, nezvykle na pravé obraně podal slušný výkon, což těší při zraněních Colemana a Browninga.

Everton dominoval duelu (viz sestřih šancí v odkazu níže), 73% času držel míč na svých kopačkách, hosté vystřelili na bránu jen jednou. Ač se diváci místy mohli nudit profesorskou hrou, cíl postoupit byl splněn. Za zmínku stojí další dobré představení Mo Bešiće, naopak na Gibsonovi, jeho kolegovi ze středu hřiště, byla vidět nerozehranost. Vzpomenout si na lepší výkony z dřívějších týdnů musí Koné, přes vstřelenou branku nepřesvědčil a nedodal příliš optimismu při absenci Lukaka.

Před poločasovou přestávkou vystřídal kvůli tržné ráně na hlavě Ramiro Funes Mori, jak závažným problémem je krvavý šrám, uvidíme v nejbližších dnech.

Videosestřih zápasu naleznete zde.

Branky: 32. Arouna Koné, 85. Kevin Mirallas z pen.
ŽK: 34. Bryan Oviedo, 89. Brendan Galloway – 31. Ashley Hemmings
Everton: Robles, Oviedo, Jagielka, Funes Mori (45. Pennington), Galloway, Gibson, Bešič, Lennon (90. Rodríguez), Mirallas, Pienaar (76. Osman), Koné
Dagenham and Redbridge: Cousins, Passley, Worral, Nosworthy, Dikamona, Hemmings (75. Connors), Labadie, Muldoon, Raymond, Chambers (62. Jones), Doidge (66. Cureton)
Rozhodčí: Paul Tierney
Diváci: 30 918