Preview: Bournemouth – Everton

19/02/2016 0 Od Javor

Osmifinále Anglického poháru nepočká. Bournemouth, poté Dubaj.

Everton je kromě ligy ještě v jedné soutěži. Tou je Anglický pohár a tu čest přivítat v osmifinále karamelky má Bournemouth. Ligový zápas na jihu Anglie je jedním z nejvíce frustrujících zážitků fandů tmavomodrého týmu, a tak se není co divit, že většina tento los přivítala s uspokojením. Zvlášť, když se mohlo jet znovu třeba na Manchester City.. Rozhodně jde o hratelného soupeře, navíc případný opakovaný zápas by samozřejmě hostil Goodison Park.

Bournemouth se do osmifinále dostal po dvou výhrách venku, proti Birminghamu potvrdil roli mírného favorita a vyhrál 2:1, když bývalý útočník Evertonu James Vaughan za stavu 1:1 neproměnil pokutový kop. V dalším kole určil los Třešním prestižní derby s Portsmouthem, účastník PL postoupil stejným výsledkem, když musel obracet skóre. V tomto kalendářním roce je ligová forma všelijaká, je tam cenný bod z Leicesteru a výhra byla přivezena i ze hřiště Crystal Palace, ale třeba remízu v Sunderlandu je nutno považovat za ztrátu. Momentálně má zítřejší hostitel náskok čtyři body na první nesestupové místo. Pohárovému úspěchu by se ale jistě nebránil, byť priorita klubu to není.

Domácím zítra bude chybět kvůli zranění kolene trojice Gradel, Mings a Wilson, za Everton jistě nenastoupí Hibbert s Browningem. Též je nepravěpodobný start Niasseho po operaci zápěstí a Besiće, naopak by aspoň na lavičce měl být připraven Stones. V bráně bude obvyklý brankář pro poháry, tedy Robles.

Pozor! Utkání je sice vysíláno v Británii přímým přenosem na stanici BBC One, ale ne v ČR (práva má Nova) – a to ani ze záznamu!

Co: Bournemouth AFC – Everton FC, osmifinále Anglického poháru
Kdy: 20. 2. 2016 od 18:15 SEČ
Kde: Vitality Stadium, Kings Park Road, Bournemouth (kapacita: 11 464)
Rozhodčí: Martin Atkinson