FA Cup Preview: Everton – Chelsea

11/03/2016 0 Od Javor

Důležité čtvrtfinále Anglického poháru je tu. Oba týmy už naději kvalifikovat se do evropských pohárů z ligy neživí. Poražený z tohoto duelu tedy bude moci sezonu odepsat jako nevydařenou. A zahrát si ve Wembley semifinále chtějí samozřejmě oba.

Evertonu se v lize daří tak nějak.. no, průměrně. Na minulý ligový zápas proti West Hamu je lepší nevzpomínat. V domácích pohárech se ale relativně daří, v Ligovém vypadl tým vyznávající královskou modř až v semifinále s pozdějším vítězem a v Anglickém se o vyrovnání téhož výkonu bude snažit zítra. Výhodou je, že hraje doma.

Chelsea během sezony vyměnila manažera, úkol stabilizovat výkony a výsledky dostal na starost zkušený Nizozemec Hiddink. Ten zatím dovedl týmovou bárku do vod klidného středu tabulky, ale to je samozřejmě málo. Navíc ví, že jeho práce končí posledním ligovým kolem, v této souvislosti se pro příští sezónu začíná skloňovat jméno bývalého hráče Juventusu a současného trenéra squadry azzurry Conteho (třeba Guardian tvrdí, že je ruka v rukávě). Nevýhodou Chelsea je psychika, po středečním vypadnutí z Ligy mistrů s Ibrahimovićem a spol. nemůže být nějak vysoko. A výhoda sobotních hostů? Specialista na Chelsea, Steven Naismith, už střílí góly v Norwichi.

Zcela zdravá je již dvojice Cleverley a Barry, oba marodili. Lze očekávat, že evertonská patnáctka na kraji zálohy nahradí Mirallase, který si začne odpykávat dvouzápasový trest. S otazníkem je naopak účast Ovieda a Lennona, anglický záložník má problém s přitahovačem stehenního svalu a kostarický obránce musel strávit noc v nemocnici kvůli bolavému hrudníku, nahradil by ho Baines, kterému se zlepšil zdravotní stav kotníku. Za hosty zcela určitě nebude hrát stoper Zouma, který si přetrhl vazy v koleni a pravděpodobně budou chybět i Terry a Costa. Hazard, který zvládl ve středu odehrát 77 minut, by naopak zasáhnout do utkání neměl.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Nova sport 2.

Co: Everton FC – Chelsea FC, čtvrtfinále Anglického poháru
Kdy: 12. 3. 2016 od 18:30 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool (kapacita: 40 157)
Rozhodčí: Michael Oliver