Gibson prodloužil o dva roky, Hibbert, Osman a Pienaar propuštěni

12/06/2016 0 Od Javor

Mattioni a Staněk také již nepatří Evertonu. Mošírí tak ukázal, že v klubu rozhoduje a nebude utrácet peníze zbytečně.

Zatímco představení nového trenéra se odkládá na začátek příštího týdne, až se Ronald Koeman vrátí z dovolené, tak se mezitím dělaly pohyby v kádru. Nejdřív si tedy povězme něco o nové smlouvě pro holohlavého Ira. Je na další dvě sezony a hráči to udělalo pochopitelně radost.

„Jsem naprosto nadšený. Měl jsem pár nabídek, ale jakmile projevil zájem Everton, tak bylo jasné, že zůstanu. Minulou sezónu jsem byl zdravý, ale moc nehrál, snad budou ty další dvě lepší.“ Toffees tak i do příští sezóny jdou s pěti štíty, přičemž je nutno vzít v úvahu, že Barrymu v roce 2017 vyprší smlouva, tak se modrý klub takto kryje. (Ano, Cleverley není křídlo.)

Ale také se propouštělo. Áčko Evertonu tak zeštíhlilo o trojici veteránů. Jsou jimi odchovanci klubu Hibbert a Osman. Šátečkem na viděnou také mává jihoafrický záložník Pienaar. Zatímco o Hibbertově konci kariéry se spekulovalo už před touto sezónou a tímto je to asi definitivní, tak u Osmana tento tah mírně překvapil. Přece jen převládal názor, že aspoň tuhle sezónu bude občas naskakovat z pozice náhradníka. Pienaarův odchod toto léto byla také jasná věc.

A protože byli propuštěn i brazilský pravý obránce Mattioni, tak se Coleman o svou pozici pravého obránce v základní sestavě asi nemusí bát. Zajímavostí je, že stejný osud potkal i českého brankáře Jindřicha Staňka.