Barnsley – Everton 0:3

25/07/2016 0 Od Javor

Přípravný zápas potěšil výkonem i výsledkem.

Hosté začali aktivně, Davies a Deulofeu zakombinovali a Mirallas zakončoval, ale to se belgický záložník ještě zastřeloval. Napodruhé mu to již vyšlo. Fauloval ho Hammill a evertonská jedenáctka povedeně zakroutila míč z 20 metrů k bližší tyči – 0:1! Bansley následně trefilo tyč po rohu a po dalším centru hlavičkoval vedle Winnall. Everton odpověděl střelou Deulofeua, kterou vyrazil brankář na roh, z něj nic nebylo.

Ale Robles také měl práci, střelou z dálky ho prověřil obránce Yaidom. Španělský mladík byl i nadále aktivní, dařilo se mu ve spojení s Gallowayem. Vzadu získával zkušenosti Holgate, občas to zaskřípalo. Do další pološance se dostal opět Yaidom po centru Hammilla, ale nic z toho. Z jedné akce se ke střele málem dostal Dowell, leč obrana byla pozorná a k ohrožení branky domácích nedošlo. Na konci poločasu byli lepší domácí, Robles musel zasahovat po střele Leeho a Galloway udržel vedením zákrokem na brankové čáře.

Na začátku druhé půle způsobila starosti brankáři hostů hlavička aktivního Winnalla, ale ryba nezapadla do čeřenu. Krátce poté vystřelil i Lennon, ale míč byl obranou domácích zbokovaný na roh. V další své šanci zatočil míč těsně vedle Deulofeu, následně to Winnall s mnou zmiňovanou aktivitou přehnal a dostal žlutou kartu za faul na Moriho. Druhý gól přidala evertonská devatenáctka, která tentokrát nic nevymýšlela a zužitkovala Barkleyho přihrávku, když prostřelila po zemi vybíhajícího brankáře – 0:2! Hned poté nastalo hromadné střídání, což mělo za následek pokles tempa zápasu. Ale jeden – a pěkný! – gól ještě diváci viděli. Barkley po přihrávce od Lennona předvedl pivotmanskou otočku a prostřelil polovysokou střelou Adama Daviese v brance domácích. Ten si na míč sáhl, ale v cestě do sítě mu nezabránil – 0:3!

Ze závěru zápasu stojí za zmínku snad jen střely Barkley, Colemana a McGeadyho, které přeletěly břevno. 2106 fandů Evertonu tak odjíždělo domů spokojeno.

Branky: 9. Mirallas, 60. Deulofeu, 73. Barkley

Sestava Evertonu: Robles – Davies (46. Coleman), Holgate (83. Pennington), Galloway (46. Mori), Baines (61. Oviedo), Lennon, Gibson (61. Grant), Besić (61. Cleverley), Mirallas (61. Tarashaj), Dowell (46. Barkley), Deulofeu (61, McGeady).

Nepoužití náhradníci: Stekelenburg, Garbutt

Rozhodčí: Peter Bankes

Diváci: 7 410