Manchester United – Everton 0:0

05/08/2016 0 Od Javor

Zápas na počest Rooneyho skončil smírně, ale Bešić se zranil na půl roku…

Do první šance se dostala letní posila domácích Ibrahimović po chybě Barryho, ale nepotykal si s razancí centru. Na druhé straně se totéž málem stalo ve složení Carrick-Deulofeu, ale míč se pro Toffees špatně odrazil a De Gea příležitost zlikvidoval. První čtvrthodina skončila neškodnou střelou Lukaka, s ní samozřejmě domácí brankář neměl problém. V obraně se dobře jevil Holgate, po jím zbokované střele od Martiala se ke střele z úhlu dostal opět Ibrahimović, Stekelenburg vyrazil.

Největší šanci první půle měl Barkley. Lukakova střela byla zblokována k němu, ale mírně z úhlu se mu nepovedlo prostřelit z první De Geu. Dalšími zajímavými momenty v téže periodě byla střela Shawa, kterou zblokoval těsně vedle Barry, Ibrahimovićovo zakončení do Stekelenburga po podskočení Stonese a Lukakova hlavička těsně vedle pravé tyče po centru Colemana z téže strany.

První šanci druhého poločasu měl Mirallas. Centr opět Colemana byl Jonesem odhlavičkován k Belgičanovi, ale ten trefil jen postranní síť. To bylo těsně předtím, než byl Rooney vystřídán za potlesku celého stadionu. Následně tempo zápasu opadlo, jak už to tak bývá, když dojde k hromadným střídáním. Za zmínku stojí hlavička Maty vedle. Poté došlo k nejsmutnějšímu okamžiku zápasu, vážnému zranění Bešiće. Koleno naneštěstí bývá obvykle na dlouhou dobu… Utkání bylo zakončeno tlakem United, ale bez vstřelené branky.

Perlička na závěr: Lukaku se po svém vystřídání na lavičce dověděl, že novým trenérem belgické reprezentace se stal Martínez. Jeho reakce? Obličej v dlaních.

Bez karet.

Manchester United: De Gea (64. Romero) – Bailly (46. Jones), Ibrahimović (64. Depay), Rooney (53. Rashford), Martial (46. Mkhitarjan), Lingard (46. Young), Carrick (46. Schneiderlin), Blind (64. Mata), Herrera (46. Fellaini), Shaw (46. Rojo), Valencia (64. Darmian).

Everton FC: Stekelenburg (46. Robles), Coleman, Baines (65. Oviedo), Mori, Stones, Holgate (65. Lennon), McCarthy (65. Bešić (76. Davies)), Barry (65. Gibson), Barkley (65. Cleverley), Deulofeu (46. Mirallas), Lukaku (65. Koné).

Nepoužití náhradníci: Hewelt, Galloway

Rozhodčí: Michael Oliver