Preview: Southampton – Everton

25/11/2016 0 Od Javor

Zpět na vítěznou vlnu by se hodilo naskočit. Na rozdíl od Saints nemáme v nohách čtvrteční zápas Evropské ligy, který navíc nedělní hostitelé prohráli. A dva body z posledních čtyř utkání neukazují zrovna na jejich dobrou formu.

Výkon proti Swansea nebyl dobrý. Druhý poločas lepší prvního, ale doma pouze bod proti předposlednímu týmu tabulky? To je zklamání. Napravit to lze na jižním anglickém pobřeží. Není se čeho bát, letošní Southampton je průměrný tým, který má problém s postupem ze skupiny Evropské ligy. Ale líbí se mi, že má po dvanácti kolech pěkně symetrické skóre 12:12.

Všichni čtenáři tohoto článku jistě vědí, že právě odtud přišel do Evertonu jeho současný manažer Ronald Koeman. Někteří fanoušci mu nemohou zapomenout, že přišel do L4 za penězi, a tak se určité dočká vybučení. Silného? Uslyšíme.

Hosté nehlásí žádné nové zranění, takže jedinými absentéry jsou Bešić (koleno, bude přinejlepším v únoru) a Pennington (stehno). Jednozápasový trest si odpykal Barry, čili může nastoupit k ligovému utkání číslo 607. Osobně bych velmi zvažoval nasazení Jagielky, i na stoperu se musí lidé prostřídat a kapitán jde s výkony hodně dolů. Nabízí se též postavení Roblese do brány, na druhou stranu Stekelenurg tento stadion dobře zná.

Domácí skoro určitě budou postrádat Tadiće, ale to se není co divit, zlomený nos je blbé zranění. S otazníkem je nasazení Fonteho, který má zraněnou nohu. K tématu Koeman se domácí manažer Puel vyjádřil následovně: „Odvedl v Southamptonu velmi dobrou práci. Hodně ho uznávám.“

Utkání vysílá ze záznamu stanice Digi sport 1 od 19:40.

Co: Southampton FC – Everton FC, 13. kolo Premier League
Kdy: 27. 11. 2016 od 17:30 SEČ
Kde: Saint Mary´s Stadium, Britannia road, Southampton, Anglie (kapacita: 32 689)
Rozhodčí: Craig Pawson