Preview: Leicester City – Everton

25/12/2016 0 Od Javor

Half man half biscuit chce k Vánocům venkovní dres Dukly Praha, Mariah Careyová mě a fanoušci Evertonu tři body z Leicesteru.

Praxe Premier League je liga na konci roku. Kdo chce hrát o titul, tak musí zvládnout vánoční program. Ten začíná zítra a pondělní domácí něco o hře o titul vědí, ač letos se jich netýká.

Leicester zažívá zvláštní sezónu. Zatímco v lize se pohybuje těsně nad sestupovými příčkami (náskok na poslední Hull je pouze pět bodů), tak v základní skupině Ligy mistrů zaválel. Ze šesti zápasů vyválčil 13 bodů a odměnou mu je postup do osmifinále. Tam by jeho dvojutkání proti FC Sevilla měl být ozdobou soutěže, navíc má k dispozici odvetu doma. V Ligovém poháru vypadli doma s Chelsea, to není ostuda.

Ale tohle je liga a navíc se píše konec prosince 2016, nikoliv přelom února a března 2017. Nějak se dostavila mistrovská kocovina, trochu naděje v tomto měsící naznačilo vítězství 4:2 (a Vardyho hat-trick) nad Manchesterem City, ale následovala nejtěsnější prohra v Bournemouthu a pouze remíza ve Stoke. Když už jsem právě u hroťáka, tak ten se nechal na východě Anglie vyloučit, čili si zítra jistě nezahraje, stejně jako následující dva zápasy. Poprvé si bude moci soutěžně kopnout do míče na Goodisonu v zápase třetího kola Anglického poháru sedmého ledna. Společnost na tribuně mu budou dělat Huth a Fuchs, kterým stopku také vystavil karetní trest, ale pouze pro zítřek. Naopak se do tréninku již vrátil Drinkwater a jeho start příchází v úvahu, rozhodne se o něm před utkáním.

V týmu hostů je nejistý start brankáře Stekelenburga, osobně si myslím, že bude od začátku chytat Robles. Nemá smysl riskovat v tomhle počasí zhoršení zranění. Jistým absentérem je McCarthy, doba, kdy nebude hrát, byla odhadnuta na dva až tři týdny. Jde o malý problém s přitahovačem stehenního svalu. Naopak v pořádku je po srážce s vlastním nizozemským brankářem Baines, takže by trojka měla být v základní sestavě. Samozřejmě nebudou ani dlouhodobě zranění Bolasie a Bešić.

Utkání vysílá ze záznamu stanice Digi sport 2 od 20:30.

Co: Leicester City FC – Everton FC, 18. kolo Premier League
Kdy: 26. 12. 2016 od 16:00 SEČ
Kde: King Power Stadium, Filbert Way, Leicester (kapacita: 32 312)
Rozhodčí: Stuart Attwell