Oviedo nehraje, a tak přemýšlí o odchodu

14/01/2017 0 Od Riči

Bryan Oviedo vyjádřil frustraci ohledně své současné pozice v týmu. Rád by zkusil štěstí mimo Goodison Park, ovšem Ronald Koeman odmítá jeho zimní prodej.

U fanoušků oblíbený Kostaričan zažívá těžké časy. V letošním ročníku nastoupil jenom k sedmi zápasům, Koeman na postu levého obránce evidentně upřednostňuje Leightona Bainese.

Brzy sedmadvacetiletého fotbalistu koupil David Moyes z FC Kodaně v roce 2012 za částku £1,2m šplhající se s bonusy až do výše mezi £3-4m. Po delší aklimatizaci Oviedo zaujal během sezóny 2013/14. Nejprve se dobře prezentoval v záloze a při Bainesově absenci pokračoval v kvalitních výkonech také na beku. Bohužel na začátku roku 2014 utrpěl dvojitou zlomeninu nohy a po těžkém zranění se již nedokázal vrátit do dřívější formy.

„Jedná se o mé nejhorší období v Evertonu, pochopitelně když nepočítám zranění. V posledních dvou měsících jsem se dokonce ani nevešel na lavičku náhradníků.

Manažer mi řekl, že se jedná o ošemetnou situaci, protože preferuje mít ofenzivní hráče mezi náhradníky. Musím si počkat na šanci. Vyrovnávám se s tím celkem složitě, vždy se připravujete, abyste mohl naskočit do utkání, nikoliv abyste byl pouhým divákem.

Přemýšlím o možnosti odchodu do jiného klubu, kde bych pravidelně nastupoval. Prosím Boha o trpělivost, nehodlám propadnout chmurám. Na druhou stranu bude velmi obtížné přestoupit v lednu, jelikož mě manažer upozornil, že mě do června potřebuje jako náhradníka za Leightona Bainese. Třeba do konce sezóny dostanu více příležitostí. Uvidím,” prozradil Oviedo.