Browning prodloužil kontrakt a zamířil na hostování

30/01/2017 0 Od Riči

Tyias Browning podepsal novou smlouvu na dva a půl roku, stará měla platnost do června, a následně odešel do Prestonu North End na hostování do konce sezóny.

Dvaadvacetiletý stoper či pravý obránce se na Deepdale střetne s Aidenem McGeadym, jiným hostujícím Evertonianem. Na hřišti si spolu mohou kopnout už v úterý v Cardiffu. Preston, který vede manažer Simon Grayson, se momentálně nachází na desáté příčce Championshipu.

Browning zmeškal dvanáct měsíců kvůli vážnému zranění kolena. Před úrazem z listopadu předloňského roku stihl v dresu prvního týmu Evertonu odehrát devět zápasů. V září 2014 mu Roberto Martínez dopřál debut rovnou v Merseyside derby na Anfieldu.

„Prožil jsem si rok jako na houpačce. Jsem ale rád, že jsem se uzdravil a dostanu šanci pravidelně nastupovat,“ prozradil odchovanec Blues, jenž si v minulosti již jedno hostování vyzkoušel. Krátce se zaučoval ve Wiganu Athletic v lednu 2014.

„Od mého hostování u Latics jsem se naučil hodně věcí. Nyní mě čeká, troufám si říct, trochu jiná štace. Snad se obohatím o více zkušeností. David Unsworth mi hodně pomohl s návratem po zranění. Věnoval mi hodiny osobního tréninku. Preston bojuje o možnost dostat se do play-off, stojí tedy přede mnou velká výzva. Nemohu se dočkat, až vyběhnu na hřiště.

Cítím se připravený. Unsy se mnou důkladně pracoval, odehrál jsem pár zápasů za U23, a proto myslím, že nadešla správná chvíle posunout se o krok dál. Když se vrátím do Evertonu, doufejme, že se porvu o místo v prvním týmu, jak se mi dařilo před zraněním. V klubu mi nic nechybí. Znám zde každý kout a mám to kousek domů – je skvělé s Everton stvrdit s budoucnost!“