Preview: Stoke City – Everton

01/02/2017 0 Od Riči

Everton jede na větrnou hůrku do Stoke, kde místní už dlouho nejsou pouhými kopáči. Forma obou odpočatých mužstev předpovídá vyrovnané utkání, sázkaři z Bet365 nejčastěji tipují remízu 1:1.

Stoke vstoupilo do sezóny hrozivě (včetně prohry 0:1 z Goodisonu) a měsíc se potácelo na dně tabulky. Mark Hughes ale brzy dokázal zjednat nápravu a výsledkem je solidní bilance: čtyři prohry v posledních 17 ligových kolech od 19. září. Za nula bodů přitom Potters vyšli proti Liverpoolu, Arsenalu, Chelsea a Bournemouthu.

Hughes, na sedm měsíců i hráč Evertonu, se opírá o známá jména. V obraně jsou to tvrdí hoši Martins Indi, Shawcross a Pieters; střed pole opečovává skotsko-velšské duo Adam-Allen a v ofenzivě řádí Shaqiri, Arnautović a v posledních týdnech také Peter Crouch, který vyhlíží stou branku v Premier League.

Momentálně devátí Potters v lednu posílili o zlobivé dítko anglické kopané, z West Bromu přivedli za £12m Saida Berahina. Třiadvacetiletý útočník může ve středu debutovat, naopak zápas se pravděpodobně netýká Bonyho a Dioufa, vracejících se z Afrického poháru, a kopačky určitě nenazují zranění Butland, Cameron, Walters a Ireland.

Absence Evertonu jsou o trochu méně početnější. Po vypadnutí z afrického šampionátu stále nebude k dispozici Gana a zranění jsou Bešić, Bolasie a Calvert-Lewin.

Ronald Koeman si na předzápasové konferenci pochvaloval tři čistá konta v řadě, i proto potvrdil v roli brankařské jedničky Joela Roblese. Ač se vítězná sestava nemění, na úvodní jedenáctku si brousí zuby posila Morgan Schneiderlin. Francouz by mohl nastoupit místo Barryho, či, a to je více pravděpodobné, na úkor mladého Daviese.

Co: Stoke City FC – Everton FC, 23. kolo Premier League
Kdy: 01. 02. 2017 od 21:00 SEČ
Kde: Bet365 Stadium, Stoke-on-Trent (kapacita: 28 116)
Rozhodčí: Craig Pawson