Stoke City – Everton 1:1

02/02/2017 0 Od Javor

Vlastní gól Shawcrosse zajistil hostům aspoň bod. Škoda, Účka nadále ztrácí…

Debutu se v základní sestavě dočkal Schneiderlin, když byl v prostoru před obranou spárován s Daviesem, to byla jediná změna. Barry se posadil na lavičku.

Domácí začali tlakem a první varování hostům nestačilo. Crouchovu hlavičku ještě zblokoval na roh Schneiderlin, ale z druhé šance padl již první gól utkání. Arnautović bez problémů na levé straně přehrál Holgata a předložil Crouchovi luxusní přirhávku. Ten se z malého vápna sám před vybíhajícím Roblesem nemýlil – 1:0. Everton se po inkasované brance otřepal a začal být směrem dopředu aktivnější, Colemanova střela byla ale o dost vedle. O chvilku později ho se stejným výsledkem následoval Lukaku. To se ale málem vymstilo. Arnautović tentokrát přiklepával hlavou a Crouchova střela z voleje šla vedle vzdálenější tyče opravdu těsně.

Everton odpověděl střelou mimo od aktivního Colemana, ale domácí měli vsítit podruhé. Tentokrát zakončení vyšlo na agilního Arnautoviće, ale tomu včera šly mnohem lépe přihrávky. Robles vyběhnutím dobře zmenšil běžecký úhel a útočník domácích ho po přihrávce od Adama napálil. To se domácím vymstilo o sedm minut později. Centr Colemana zprava si do vlastní sítě před Lukakem srazil Shawcross – 1:1! Do konce poločasu byl Everton aktivnější, ale bez gólového efektu. Naopak druhou slušnou šanci promarnil opět Arnautović.

Do druhého poločasu McCarthy vystřídal Holgata. Není se co divit, mladému stoperovi utkání opravdu nevyšlo, když to napíšu mírně. Ze začátku druhé půle stojí za zmínku snad střela Barkleyho, ale s její likvidací neměl Grant problém. Poté zkoušel z velké dálky nachytat Roblese Adam, ale španělský brankář byl včera opět spolehlivý. Následně hlavičkoval po rohu vedle opět Crouch. To bylo těsně před debutem Berahina v dresu domácích, když vystřídal Allena. Po prováhání správného okamžiku ke střelbě od Daviese si přišel na posledních dvacet minut zahrát Lookman, když vyměnil Mirallase.

Za hrdinu mohl být Mori, když se dostal k hlavičce, ale Grant neměl se zákrokem problém, na druhé straně Roblese pravidelně ohrožovala dvojice Arnautović-Crouch, občas jim pomohl i Adam. Poslední desetiminutovka začala jedinou žlutou kartou zápasu, dostal ji Bardsley. Berahino se málem radoval z branky, když se mu podařilo Roblese přehodit, ale toho zastoupil Mori. A poté? Everton měl skórovat!! Coleman z brankové čáry našel hlavu Daviese, ale jeho hlavičku ke vzdálenější tyči vyrazil Grant a Lookmanova dorážka byla spíše přihrávkou zpět na Ira než střelou. Škoda. Arnautović neodehrál celý zápas, byl v předposlední minutě vystřídán Ngoyem. A když ve druhé minutě nastaveného času neprostřelil zeď z trestného kopu Adam, tak se body dělily.

 

Branky: 7. Crouch – 39. Shawcross vlastní

Karty: 81. Barsley (Stoke)

Stoke City: Grant – Bardsley, Shawcross, Martins Indi, Pieters – Whelan, Allen (67. Berahino) – Afellay, Adam, Arnautović (89. Ngoy) – Crouch

Everton FC: Robles – Holgate (46. McCarthy), A. Williams, Mori – Coleman, Davies, Schneiderlin, Baines – Barkley, Mirallas (69. Lookman) – Lukaku

Diváci: 27 612

Rozhodčí: Craig Pawson