Preview: Middlesbrough – Everton

10/02/2017 0 Od Javor

Série tři zápasů s týmy z poslední třetiny tabulky pokračuje. Boro má pouze o bod více než Hull, který by momentálně sestupoval…

Everton se v kalendářním roce 2017 v lize opravdu rozjel. Pravda, padla tomu na oltář nejstarší klubová soutěž světa. PL? 13 bodů z 15 možných, nejlepší forma ze všech klubů v nejvyšší soutěži. Zítřejsí soupeř za tutéž dobu zvládl posbírat body pouze tři. Jasně, prohra v minulém kole na Tottenhamu se dala čekat a je to určitě ztráta, se kterou klub počítal. Ale jinak? Remíza s WBA, Watfordem a Leicesterem, prohra doma s West Hamem.. to je špatné. Na rozdíl od Evertonu je ale Boro stále ve hře o pohárové vítězství, navíc doma hraje proti Oxfordu United, to je snadný los.

Když hledáme příčiny špatných výsledků, tak snadno najdeme v letošní sezóně v týmu Aitora Karanky odpověď. Je to neproduktivní útok, nejhorší v celé soutěži. Tým vsítil ve 24 zápasech pouze devatenáctkrát. Lukaku samotný by tak jakožto nejlepší střelec soutěže s nimi uhrál celkem čestnou prohru o tři branky. Pro tým bývalého hráče Evertonu Forshawa je to škoda, protože v počtu obdržených branek dělí čtvrté místo (27 banánů). A s kým? Právě se skvadrou z Goodison Parku…

Jde o utkání dvou velmi zdravých týmů. Oběma chybí pouze dva hráči. Za domácí tedy jistě nenastoupí obránci Barragan a Friend. Ten má problémy s lýtkem. Naopak se do sestavy vrací po vyléčení problémů s kolenem záložník Gaston Ramirez. Dvojice absentérů z Evertonu je známá, tak jen připomenu, že jde o Bolasieho a Bešiće, oba si zrakvili koleno.

P. S. Forshaw na oficiálním webu svého současného klubu přiznává, že ve skutečnosti je fanda RS. Za trest nepřeložím, co říkal. Neplačte, sami jste si to zavinili.

Co: Middlesbrough FC – Everton FC, 25. kolo Premier league
Kdy: 11. 2. 2017 od 16:00 SEČ
Kde: Riverside Stadium, The Leeway, Middlesbrough (kapacita: 34 988)
Rozhodčí: Mike Dean