Preview: Arsenal – Everton

20/05/2017 0 Od Javor

Evertonu již o nic nejde. Přesto odjíždí do Londýna s optimismem – Koeman ví, jak na Gunners vyzrát. Ostatně, to jeho bilance 4-1-1 říká celkem jasně. Bude tedy ukončena série nevýher u našeho zítřejšího soupeře, která se táhne již 21 roků?

A o co jde Arsenalu? O postup do LM. S trochou štěstí může být i třetí, ale to by vyžadovalo ztráty Manchesteru City ve Watfordu a Liverpoolu doma s již jistým sestupujícím Middlesbrough. Přiznejme si, že obzvláště to druhé je nepravděpodobné. Plus je otázka, jak moc se Cleverley a spol. poperou, když už vědí, že manažer tímto utkáním končí. Kanonýři postupují do Evropské ligy (určitě nebudou horší než pátí) a můžou příští týden vyhrát Anglický pohár. To ale bude těžké, protože Chelsea v této sezóně je opravdu skvělá.

Je ale nutné nejdříve dohrát ligu. A v soboji dvou hodně tradičních klubů jde i o prestiž. Do budoucna je zkrátka důležité, aby se Usmanov nedíval na Mošírího skrze prsty. Jak jsou na tom zítřejší domácí zdravotně? Drobné zdravotní problémy měl v dohrávce se Sunderlandem Ramsey, ale vyléčil je. Může tak nastoupit. S otazníkem je účast Koscielnyho, rozhodne se před utkáním. Naopak určitě nenastoupí Oxlade-Chamberlain (stehno), kterého některá média spojují s přestupem do Goodison Parku. Dalšími absentérem je Cazorla, kterého do mače nepustí zraněné koleno. V lize táhne Arsenal sérii čtyř výher.

Co se týká zdravotního stavu hostů, tak není nic nového. K dlouhodobě zraněné trojici Bolasie-Coleman-Mori se přidali McCarthy a Stekelenburg. Plus Lennon má teď opravdu jiné starosti než sportovní. Trojice Calwert-Levin, Kenny a Lookman předvádí svůj um na mistrovství světa do 20 let. Koeman tedy bude disponovat stejnou osmnáctkou, jako minulý týden. Pravděpodobně s Bešićem na lavičce od začátku zápasu. Přání autora tohoto článku? Aby tým v modrém podal stejný výkon jako doma v prosinci.

Utkání vysílá přímým přenostem stanice Digi sport 3.

P. S. Protože Leicester pojal dohrávku s Tottenhamem opravdu ve stylu lážo-plážo, tak je již o koruně krále střelců rozhodnuto. Lukaku ca Sánchez je tedy souboj o druhé místo.

Co: Arsenal FC – Everton FC, 38. kolo Premier League
Kdy: 21. 5. 2017 od 16:00 SEČ
Kde: Emirates Stadium, Hornsey Road, Londýn (kapacita: 60 432)
Rozhodčí: Michael Oliver